• Kövess minket a Facebookon is ! Köszönjük

  2016. december 19., hétfő

  101 éves bácsit ítéltek 13 év fegyházra


  Évekig megúszta, most, 101 évesen ítéleték el pedofil bűncselekmények miatt Ralph Clarke-ot. A bíróság nem vette tekintetbe idős korát és letöltendő börtönre ítélte. A bíró maga is kijeentette: tudja, hogy a férfi valószínűleg nem jön már ki a börtönből.


  Hirdetés


  Tizenhárom év börtönre ítéltek gyermekek ellen évtizedekkel ezelőtt elkövetett szexuális bűncselekményekért hétfőn egy 101 éves angol férfit.

  A birminghami illetőségű, 1915 márciusában született Ralph Clarke a legidősebb elítélt az angol-walesi kriminalisztika történetében.

  Clarke-ot a birminghami koronabíróság esküdtszéke 30 vádpontban találta bűnösnek. Az ügyészség szerint az egykori teherautósofőr, aki szolgált a brit királyi légierő (RAF) kötelékében is, 1974 és 1983 között követett el 21 szexuális bűncselekményt két gyermekkorú lány és kilenc hasonló bűncselekményt egy fiú sérelmére.


   Clarke a tárgyaláson a terhére rótt bűncselekmények közül a gyermekkorú fiú elleni kilenc szexuális támadás elkövetését elismerte.

  Ralph Clarke-ot egykori áldozatai közül ketten jelentették fel még tavaly augusztusban, miután meglátták a Facebook közösségi portálon a 100. születésnapját ünneplő bejegyzéseket.

  A bíróság az esküdtek egyhangúlag meghozott végzése alapján ítélte hétfőn tizenhárom évi szabadságvesztésre az agg vádlottat.

  Hirdetés  Az eljáró bíró az ítéletet ismertetve nyíltan kijelentette: valószínűtlennek tartja, hogy az elítélt valaha is visszatérhet a közösségbe, tekintettel előrehaladott életkorára. A bíró szerint ugyanakkor a társadalom "elszörnyedéssel" fogadta volna, ha Clarke nem vonul börtönbe bűncselekményeiért.

  Clarke-ot az angol-walesi büntetőjog alapján feltételesen szabadlábra helyezhetik, ha letöltötte büntetése felét, és magatartása alapján erre érdemesnek találják, de ebben az esetben is 108. életévében járna, mire szabadulhatna.

  forrás : borsonline

  Népszerű bejegyzések

  Blogarchívum

  Népszerű bejegyzések

  Kövess minket !

  Mit látna szívesen?