• Kövess minket a Facebookon is ! Köszönjük

  2016. december 19., hétfő

  Figyelmeztetést adtak ki a Karácsonyi időjárás miatt

  Sokan várnak a fehér Karácsonyra, hiszen az csodálatos. Ahogy hullik kint a hó, mi pedig bent a meleg lakásban nézzük a fehér hópelyheket szállingózni..
  Idén nézegethetünk, de nem fogunk semmit látni !


  Az ónos szitálás is elég ahhoz, hogy veszélyesen csúszóssá váljon az útburkolat - hívta fel a figyelmet az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában Tóth Tamás meteorológus.

  Hirdetés



  Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hétvégén több megyére, járásra is adott ki figyelmeztetéseket, riasztásokat az ónos eső veszélye miatt. A rendőrség is felhívta a figyelmet, hogy több útszakasz, köztük autópályák burkolata is csúszóssá vált. Az elmúlt hétvégén több mint 140 olyan baleset történt, amely sérüléssel, halálos áldozattal járt.

  Tóth Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta: az ónos csapadék a meteorológus szakma számára is kihívást jelent, mert a kis területet érintő, nagyon kis mennyiségű - sokszor méréshatár alatti - csapadék szinte előrejelezhetetlen.

  Hirdetés



  Közölte: jelentős csapadék a következő napokban nem várható, előfordulhat viszont hószállingózás, így lehetnek olyan helyek, ahol vékony hólepel kialakulhat karácsonyra is.

  Népszerű bejegyzések

  Blogarchívum

  Népszerű bejegyzések

  Kövess minket !

  Mit látna szívesen?