• 2016. december 20., kedd

  Újabb támadás történt. 27 halott, 70 sérült a piacon.


  Nagy erejű robbanás történt kedden egy mexikói pirotechnikai piacon, a legfrissebb hírek szerint detonációban legalább 27-en haltak meg, és több mint hetvenen megsérültek - jelentette a helyi média.

  Hirdetés  A korábbi hírek kilenc halottról szóltak. Az eset a fővárostól mintegy harminc kilométerre északra fekvő Tultepec város San-Pablito piacán történt, amely az ország egyik legnagyobb pirotechnikai vására. A detonáció következtében tűz ütött ki - írja az MTI.

  A robbanás pillanatában legalább kétezer ember tartózkodott a piacon. A helyszínen készült felvételekből ítélve a piac teljesen megsemmisült, és károk keletkeztek néhány környékbeli épületben is.

  A katonaság evakuálta a környékbeli házak lakóit. A detonáció oka egyelőre nem ismert. Egyes hírügynökségi jelentések szerint nem egy, hanem több robbanás történt. A piacot sűrű füstfelhő borított be. Egy tucatnyi rohamkocsi és több tűzoltóegység érkezett a helyszínre.

  Az elmúlt években ugyanezen a piacon több tűzeset is történt. Enrique Pena Nieto államfő részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és fogadkozott, hogy a kormány segítséget fog nyújtani nekik és a sérülteknek.

  Hirdetés