Országos figyelmeztetés, mindenkinek aki használ bankkártyát! A rendőrség mindenkit figyelmeztet

Állampolgári felhívást adott közre a Rendőrség. Alább olvashatja, és szükség esetén mentse is el, hogy mindenki megtudja !

" Tisztelt Állampolgárok !

Hirdetés

Az utóbbi időben elszaporodtak a bankkártya adatokkal visszaélő tolvajok Magyarországon, ezért mindenkit felhívunk, hogy az alábbi dolgokat ellenőrizze, mielőtt bedugja a kártyáját az ATM-be.
Fontos tudni, hogy a bankkártya egy olyan mágnes kártya, ami adatokat tartalmaz, digitális adatok. Ha valakinek sikerül ezeket az adatokat kinyernie, például egy a képen látható az atm bankkártya nyilása elé helyezett kártya leolvasó egységgel, akkor onnantól kezdve KORLÁTLAN mennyiségben levehet a kártyánkról pénzt, amíg a keret megengedi.

Fontos tehát, hogy automata használata előtt, győződjünk meg róla, hogy azt ATM bankkártya befogadóhelye nem-e mozog, nincs-e az az érzete az embernek, mintha nem így nézne ki egy átlagos automata. A második lépésben próbálja meg felemelni a pin kód beírására szolgála számlapot, mert sok esetben már arra is képesek a tolvajok, hogy egyfajta dupla billentyűzetet csinálnak, és miközben írja a pin kódot, lementi a leütött billentyűket a számlap.Hirdetés
Ezeket az ellenőrzéseket, ha végre hajtja, és nem vesz észre gyanús dolgot, akkor bátran használja az automatát. Fontos, hogy kérje a bankjától, hogy minden pénzmozgásról kapjon a telefonjára sms-t, így vész esetén azonnal letiltathatja a bankkártyáját!

Kérjük hívja fel más emberek figyelmét is erre a trükkös csalásra - ossza meg ezt a cikket.Hirdetés