Betegségeket gyógyít, ha megölelsz bizonyos fákat

Hogyan kell megölelni a fát?

A “fa-ölelés” többféle módon is történhet, a lényeg, hogy tested valamelyik része érintkezzen a fával.

– A legelterjedtebb mód, hogy a homlokodat, mellkasodat és hasadat nekitámasztod a fatörzsének, és két karoddal átöleled azt (bal kéz van felül). Hunyd le a szemed és lélegezz mélyeket. Lazíts! Majd fordulj meg, hogy a nyakad, a gerinced, a hátad és a lábad érintkezzen a törzzsel.

Hirdetés– Ha nagyon ügyes, és gyakorlott vagy, akkor mássz fel a fára!  A lombok között elbújva is tökéletesen feltöltődhetsz energiával. A gyerekek ezt nagyon szeretik!  Hagyjuk őket fára mászni!  Ők tisztában vannak azzal, hogy ez jó!

– Teheted azt is, hogy leülsz a fa alá,és háttal a törzsének támaszkodva pihensz, meditálsz. Képek, gondolatok és érzelmek törhetnek elő belőled, melyekre érdemes odafigyelni és átgondolni.

Ha megtaláltad az “igazit”, azaz van már kedvenc fád, akkor lehetőleg minél gyakrabban látogasd meg!  Remélhetőleg senki nem fog bolondnak nézni, de ha mégis, akkor se törődj velük – bátran beszélgess a fáddal, öntsd ki neki a szívedet! Még az is elképzelhető, hogy választ kapsz a kérdéseidre!Melyik fa mire jó?

Az almafa nagyon jó hangulatjavító, különösen virágzása idején!

A bükkfa az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta. Lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen i célszerű megölelni, vagy nekitámaszkodni legalább tíz percre. Segít abban, hogy megszabadulj a rosszkedvtől, visszaadja az életkedvedet, ráadásul élénkítő hatással is bír. Erősíti a teherbírásodat, és megszabadít a gyötrő gondolatoktól.

A cseresznyefa a fa oldja a szexuális gátlásokat, és segít abban, hogy érzelmeinket könnyebben megélhessük.  A szerelmesek fájaként is ismert, és már a néphagyomány is úgy tartotta, hogy a párkeresőknek meghozza a szerelmet.

A fenyőfa a felső légutakat tisztítja, gyógyítja a mellkast, torkok, megfázásos megbetegedéseket, segít a reumatikus elváltozások gyógyításában, illetve idegnyugtató hatású. Elűzi a káros behatásokat az otthonra, családra és különös tekintettel az újszülöttekre nézve. (Bár a fenyőt elég nehéz megölelni, de koránt sem lehetetlen! )

A fekete bodza felfrissíti a szervezetet, meggyorsítja a sebek gyógyulását és vizelethajtó hatása is van. Legalább 8-10 méter magas fát érdemes átölelni, hogy a hatás meglegyen.

A fűzfa a legjobb a háborgó idegek megnyugtatására! Nagyszerű depresszió ellen jó és lázcsökkentő hatású, különösen a gyermekek fejlődését befolyásolja pozitívan. Itt is a jó nagy, minimum ötméteres fát érdemes megölelni.

A gesztenyefa a vérkeringést erősíti és reuma ellen hat. A tüdőgyulladás gyógyulását is gyorsítja. Alkalmas arra is, hogy érzelmeiddel könnyebben tisztába legyél. Ha kétségek gyötörnek, vagy sokat szorongsz, akkor egy gesztenyefa alatt keress menedéket. A fa elszívja a negatív érzéseket, és lelkedet megnyugvással tölti el. Erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket.

A diófa fejleszti a döntéshozó képességet, ezáltal támogatja a hatékony problémamegoldást. Erőt ad, szorgalmassá, aktívvá és ellenállóvá tesz.

A hársfa pótolja az elvesztett testi és lelki erőt.  Ez a fa képes arra, hogy az összetört szívedet meggyógyítsa! Érzelmi problémák megoldásában is segít, de lázcsillapító hatása is van.

A juharfa lecsillapítja a háborgó lelkedet, megnyugtat.

A nyírfa a fűz hatását egészíti ki, és a vese, illetve a hólyag munkájának erősítésében és bőrbetegségek esetén is segít.  Erősíti a belső látás képességét, fejleszti ösztöneinket!


Hirdetés


A tölgyfa javítja a vérkeringést és nagyobb teljesítményre ösztönzi a nyirokrendszert, gyorsabban és nagyobb mértékben tisztul a szervezet, a káros anyagok lebontása felgyorsul. A tölgyfa az erő megtestesítője. Ha nehéz feladat előtt állsz, oltalmat találhatsz a tölgyfa törzsénél, erősíti a lelkedet.