Ennyit keres egy hajléktalan Szombathelyen. Az állad leesik!

Szögezzük le, hogy a hajléktalan kérdést nem azzal oldjuk meg, ha adunk nekik pénzt, sőt ez az a rossz szokás, amivel fennt tartjuk! Hiszen, ha nem adna senki nekik, kénytelenek lennének elmenni dolgozni, vagy lopni etc. és így megkeresni a napi betevőre valójukat. Az emberek azonban adakoznak. Ki többel, ki kevesebbel, de adnak, mivel a " mit számít nekem az a 100 forint, neki biztosan sokat segít " alapon nem érzik meg azt a 100 forintot.

HirdetésViszont gondoljunk csak bele.. Egy főállásban dolgozó hajléktalan, akár napi több ezer embert szólíthat le egy forgalmas helyen, és ha a számok törvényét nézzük, amely szerint minimum az emberek 1%-a ad nekik valamennyi alamizsnát, akkor máris más szemmel nézünk a szituációra.

Csak hogy képben legyen mindenki, egy átlagos hajléktalan napi 5 - 10 ezer forintot keres, és vannak akik ennél is többet. Ne gondoljuk, hogy ez a pénz náluk marad, mert nem így van. Van egy hajléktalan maffia, akik szépen leveszik a napi bevétel 70 %-át, cserébe a hajléktalan a maradék 30% -ért ott kéregethet az ő területükön. És ha azt nézzük, hogy keres 10 ezer forintot, aminek megtartja a 30 %-át, akkor nem is olyan rossz az a napi 3 ezer forint kb.. Egy hónapban 90 ezer, mi meg kemény fizikai munkával keresünk kb ugyanennyit..

HirdetésNézzük meg ezt a Szombathelyen készült felvételt, ahol egy hajléktalan férfi meséli el,mennyit keres egy hónap alatt: