Újabb robbantást akadályoztak meg az utolsó pillanatban a hatóságok


Indonéz rendőrök tűzpárbajban lelőttek szerdán Jakartában három feltételezett szélsőségest, akik arra készültek, hogy öngyilkos merényletet követnek el karácsonykor vagy szilveszterkor - közölték hivatalosan.


Hirdetés


Alig két héten belül ez már a második meghiúsított merénylet az országban.A rendőrség rajtaütést hajtott végre az egyik peremkerületben, egy nagy lakóháznál, amelyben a szélsőségeseket gyanították egy információ alapján, de a bennlévők ellenálltak: tüzet nyitottak a rendőrökre, és robbanóeszközöket dobtak rájuk. Tűzpárbaj alakult ki, amelyben a rendőrök agyonlőtték a három férfit. A házban találtak több pokolgépet, amelyet tűzszerészek hatástalanítottak. Erre az időre kiürítették a környék lakóházait - írja az MTI.

A három szélsőséges állítólag azt tervezte, hogy valamelyik közelgő ünnepnapon késsel megtámadnak járőröző rendőröket, majd amikor ennek helyszínére összegyűlik egy nagyobb kíváncsiskodó tömeg, öngyilkos robbantásos merényletet követnek el.


Egy rendőrségi szóvivő a sajtónak elmondta, hogy szélsőségesek minden évben megpróbálnak valamilyen támadást elkövetni karácsonykor, illetve szilveszterkor, amikor nagy az ünnepi forgatag az utcákon.

December 10-én szintén Jakartában letartóztattak több fanatikust, akik a hatóságok szerint másnap öngyilkos merényletet akartak végrehajtani az elnöki palotánál őrségváltás közben.

Hirdetés