Beszakadt és eltűnt a Balaton jege alatt egy házaspár. A gyerekük végignézte a küzdelmüket

Két 19 éves fiatal húzott ki egy párt a Balatonból, miután beszakadt alattuk a jég. A pár gyermeke végignézte a szörnyű perceket.


Igazi lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot két 19 éves pápai fiatal. A srácok vélhetően ugyanis megmentették egy pár életét azzal, hogy kihúzták őket a dermesztően jeges Balatonból - írja a Veol.

Hirdetés


– Éppen kisebb pihenőt tartottunk korizás közben, amikor egyszer csak arra lettünk figyelmesek, hogy távolabb hatalmasat reccsent a jég. Arra néztünk azonnal, és 100-150 méterre a parttól azt láttuk, egy pár süllyed el a vízben, kislányukat mindössze néhány lépés választhatta el a zuhanástól, mert ő, látva süllyedő szüleit, azonnal megállt - mesélte a lapnak a két fiatalember, Bence és Dániel. A fiúk nem tétlenkedtek, felugrottak a padról, letörtek egy faágat, elkérték egy közelben lévő férfi szánkóját, majd korcsolyával elindultak a jeges tavon. A már nyakig elmerült pár közelébe érve lehasaltak, kúszva mentek tovább a jégen, maguk előtt tolva a szánkót. A férfinek a botot, a nőnek a szánkót nyújtották, azonban ekkor sokkoló dolog történt: az asszony elmerült, becsúszott a jég alá. A férfi próbált neki segíteni, de nem tudott megkapaszkodni a vékony jégen:

– A nő kimerültnek is látszott nagyon, pánikot is láttunk rajta, amin egyáltalán nem lehetett csodálkozni abban a helyzetben - mondták el a fiatalemberek. Hozzátették, hogy végül a párral egymásba kapaszkodva kijutottak a partra, ahol a fiúk mentőt akartak hívni, de a férfi és a nő köszönetet mondott, és csak átöltöztek száraz ruhákba.

Hirdetés


Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere életmentő kitüntetést javasol a fiúknak, ezért megkeresi a kormányt, ahol ezt kezdeményezi, és az önkormányzat is elismeri kivételes bátorságukat.