Ők voltak a halálbusz sofőrjei.

Remek kollégák és a magánéletben is jó barátok voltak a Veronánál kiégett busz egymást váltó sofőrjei. A Bors megtudta: a tragédia pillana- taiban V. János ült a kormánynál. Ő a helyszínen életét vesztette, társa, K. Zoltán a kórházban hunyt el.


Hirdetés


Tapasztalt, a nehéz pillanatokban is jó döntéseket hozó sofőrök váltották egymást a Veronában balesetező buszon. Mint arról a Bors beszámolt: a tragédiában tizenhatan vesztették életüket.

Bírták a strapát

A Bors megtalálta a két, békéscsabai illetőségű sofőr ismerőseit, egykori kollégáit, akik már kész tényként közölték lapunkkal: sajnos V. János és K. Zoltán is életét vesztette. A buszt a baleset idején vezető V. János már az égő járműben, a helyszínen meghalt, váltótársát, K. Zoltánt még kórházba szállították, ő ott hunyt el. A két, 50 év körüli sofőr korábban a Körös Volánnál dolgozott. V. János hagyta ott hamarabb a céget, ő körülbelül 15 esztendeje a Pizolit munkatársa. A sofőröket személyesen ismerő, egykori kollégák szerint mindketten legalább 25 éves munkatapasztalattal rendelkeznek, és sosem volt panasz rájuk.


Hirdetés

– Biztosan nem aludtak el, bírták a strapát. Nem egyszer utaztam velük, ismertem őket. Durrdefekt lehetett a baj, Jani elránthatta a kormányt, és nekiment a betonoszlopnak – mondta a névtelenséget kérő kolléga. Szavait az egykori Körös Volán több dolgozója is megerősítette lapunknak. Mindannyian kiemelték: V. János és K. Zoltán rendszeresen vezettek együtt hosszabb, külföldi utakon, de nem csak a munkában értették meg egymást, a magánéletben is jó barátok voltak. Mindketten családos emberek, K. Zoltánt felnőtt, 23 éves lánya gyászolja, és az ismerősök szerint V. Jánosnak is van gyermeke.

A sofőrök egy másik volt kollégája szerint a buszvezetők hiába váltják egymást a hosszabb utakon, a járművön nem mindig tudják kipihenni magukat megfelelően.

A balesetet szenvedett buszt üzemeltető Pizolit Kft. ügyvezetője, Czakó Tibor még hétfőn sem tudta megmondani, hogy a két sofőr közül ki hunyt el és ki fekszik sebesültként. Hivatalosan ugyanis még nem azonosították az összes áldozatot és súlyos sebesültet.A kép illusztráció!

Forrás: bors.hu