Veronai buszbaleset : Ők már fentről figyelnek minket

A veronai balesetben elhunyt diákok és tanárok névsora. Aki teheti emlékezzen meg róluk, és gyújtson értük egy gyertyát..

Verona – Budapest – Az olasz hatóságok a tervek szerint szerdára, de legkésőbb csütörtökre befejezik a holttestek azonosítását – ezt nyilatkozta a sajtónak a Moszkvában tartózkodó Szijjártó Péter.A miniszter szerint az olasz hatóságok a halálos áldozatoktól vett DNS-mintákat hétfőn Milánóba küldik, ahol a tervek szerint szerdára, de legkésőbb csütörtökre befejezik az azonosítást.

– Az észak-olaszországi buszbaleset áldozatainak és válságos állapotban lévő sérültjeinek hozzátartozói közül már majdnem mindenki megérkezett Veronába, és vannak, akik vissza is tértek Magyarországra – közölte Szijjártó, aki köszönetet mondott Vlagyimir Putyin elnöknek, aki az elsők között fejezte ki részvétét a tragédia miatt, valamint az orosz kormány tagjainak is, akik ugyanígy tettek.

HirdetésA veronai buszbaleset három válságos sérültje tartózkodik még Olaszországban /Fotó: Wéber Zsolt
A külügyminisztérium már felkészült a holttestek hazahozatalára – ezt a milánói főkonzul nyilatkozta a Hír TV-nek. Timaffy Judit Vilma hangsúlyozta: még meg kell várni, hogy az olasz hatóságok kiállítsák a szükséges iratokat.

– Amint a DNS vizsgálat alapján megállapítást nyer az identitásuk és amint az autopszia , boncolási eredményeket is száz százalékos biztonsággal egybe tudják vetni, a DNS vizsgálattal, akkor a hatóságok kiállítják a hazaszállításukhoz szükséges iratokat – mondta el a főkonzul.

Hirdetés