A jobbik eltöröltetné a kútadót ! Ásotthalom nem fizet, amíg Toroczkai László a polgármester

Bojkottot hirdettem ma a "kútadó" ellen, amikor ásotthalmi gazdákkal, vállalkozókkal és az agrárkamara képviselőivel találkoztunk.
Bár a törvénymódosítás tavaly óta él, amelynek értelmében minden már meglévő (akár száz éves) fúrt vagy ásott kútra fennmaradási engedélyt kell kérni minden tulajdonosnak, minden egyes kút után (akár mezőgazdasági célra használja, akár a virágait locsolja vele, de akkor is ha az egyetlen vízvételi forrás a háznál, tanyánál, és akkor is, ha csak ott áll száz éve, és nem használják semmire). Ennek költségei (tervdokumentáció, szakhatósági eljárási illetékek stb.) egyenként akár százezer (vagy több százezer) forintra is rúghatnak, akinek a telkén pedig több kút van, az többször fizet, ráadásul a tavalyi törvénymódosítás indoklásában világosan leírták, hogy hosszú távon a regisztráció az ingyenesség megszüntetését fogja jelenteni, magyarul számíthatunk a jövőben a vízadóra is.
2018. december 31-ig azonban haladék van, nem bírságolnak, addig pedig el fogom érni, hogy eltöröljék ezt az őrült törvénymódosítást, ezért Ásotthalmon arra kértem mindenkit, és ezúton az országban is arra kérem a honfitársaimat, hogy ne indítsák el az engedélyezési eljárásokat és ne fizessenek egy fillért sem a kutakért.