Audival rabolt a milliomos " gyerek " tegnap. Kiderült, hogy tele vannak pénzel !

Egy fegyveres ámokfutó rontott rá több benzinkút alkalmazottjára is gyors egymásutánban hajnali három és öt óra között Pest és Fejér megyében. A bonyhádi fiatalember elmenekült, ám miután üldözőbe vették, és balesetet is szenvedett, az autóban fejbe lőtte magát.


Hirdetés


A Blikk megtudta, a 18 éves F. Ádám édesapja Audi­jával indult útnak, miután apja vadászfegyverét is megszerezte. Először egy budaörsi töltőállomásra rontott be, és a fegyverével hadonászva a bevételt követelte. Az alkalmazottak teljesítették kérését, közben azonban sikerült egyiküknek megnyomnia a pánikgombot. A rablónak így is sikerült elmenekülnie, mielőtt a zsaruk rajtaüthettek volna.

Ezután egy tárnoki kutat célzott meg, ott azonban egy olyan kutassal találta szemben magát, aki hosszú évek óta ott dolgozik, és nem igazán szokott megijedni a saját árnyékától. Miután a támadó közölte, hogy kéri a bevételt, a kutas csak annyit mondott: ugye, most viccelsz? Mikor azonban kiderült, hogy szó sincs tréfáról, megkapta a pénzt, a kijáratnál azonban dühében elsütötte a vadászpuskáját.

Innen az M7-es autópályán haladva Balaton felé vette az irányt, közben betért egy újabb töltőállomásra, a váli-völgyi pihenőhelynél, majd elhajtott a legutolsó kúthoz, ami Velencénél található.

A szakközépiskolában most végző fiatalember egyik ismerőse a Blikknek elmondta: Ádám a legjámborabb fiúk közé tartozott, s pénzre sem volt szüksége, mindent megkapott szüleitől.

– A dolgozóinkat előre felkészítjük az ilyen helyzetekre. A négy kútból három hozzánk tartozik, és az összes érintett munkatársunk profin viselkedett a szituációban – közölte Szollár Domonkos, a Mol kommunikációs igazgatója.

Hirdetés


– A férfi a megszerzett pénzzel az M7-es autópályán Siófokig menekült, majd végül a 7-es számú főúton haladt vissza, Székesfehérvár felé. Három megye rendőrei követték a férfit, aki menekülése során Székesfehérvár területén, a 63-as és a 8-as főút kereszteződésében a körforgalomban balesetet szenvedett, a járművével tovább közlekedni már nem tudott. Ekkor egy vadászfegyverrel 4 óra 20 perckor öngyilkosságot követett el – közölte tájékoztatóján Varga Péter dandártábornok, Fejér megyei főkapitány.

Úgy tudjuk, a fiatalember búcsúlevelet is hátrahagyott.