Ennyivel szúrják ki a Veronai balesetben elhunyt kislány édesapját

Négymillió forintot ajánlott fel a biztosító a veronai busztragédia egyik áldozata után a gyászoló szülőknek. Az apa a Borsnak fakadt ki a szerinte arcpirítóan alacsony összegen.


Hirdetés
- Négymilliót ajánlott fel a biztosító Flóra halála után. Arcpirító és méltatlan, hogy hazánkban pár millió forintban mérik az ember életét, míg Olaszországban több tíz millió forintról lenne szó – méltatlankodott a bulvárlapnak az apa.

A szülők próbáltak megállapodni a busztársaság vezetőjével, hogy az olasz jogrendszer szerint intézzék az ügyet a biztosítóval, de eddig hiába kérték a hozzájárulását. Az ügyvéd szerint ebben az esetben nagyságrendekkel több pénz járna a hozzátartozóknak.

- A magyar bírói és kárrendezési gyakorlat nagyon alacsonyan tartja a sérelemdíj összegét, szülőnként valahol 5–8 millió forint között lenne a kifizetendő összeg. Az olasz rendszer szerint azonban 50–120 millió járna az elhunytak után, ám ez a verzió a buszos cégre nézve kedvezőtlen, mert a biztosítási keretösszeg fölötti károkat a busztársaságnak kellene állnia – magyarázta a Borsnak az ügyvéd.


Hirdetés


Hirdetés