Ez a hibás kétezres, 500 ezret ér. Nézd meg a pénztárcád !


Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egy-egy különleges bankjegy milyen nagy érték lehet a gyűjtők számára. Egy aukciós ház például közelgő árverésén 500 ezer forintért hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.


Hirdetés
A ritkább, hibás darabok pedig különösen értékesek lehetnek.-írja penzcentrum.hu


A Darabanth Aukciósház november második felében tartandó árverésén 500 ezer forintos kiindulási áron hirdetett meg egy hibás kétezres bankjegyet.
A bankjegynek a különlegessége abban rejlik, hogy hiányzik a hátoldaláról a teljes lenyomat, vagyis nincsenek rajta betűk, számok és Madarász Viktor: Bethlen Gábor tudósai című képe is hiányzik róla.

Feltételezésünk szerint egyedi darabról lehet szó, mivel ha a nyomdában egy teljes ív hibásan jött volna ki a gépekből, azt biztosan megsemmisítik. – Valószínűnek tűnik, hogy ennél a darabnál a gépen egy alkatrész kihagyott egy ütemet, és az íven belül megbújva átcsúszott az ellenőrzésen. – tudta meg a Bors, Török Imrétől az aukcióshoz munkatársától.

Hirdetés
Érdemes azonban megnézni a hozzánk kerülő bankjegyeket, mert előfordulhat, hogy másik hibás darab is kikerült a gyártósorról.