Ma este betör a hidegfront! Záporok, zivatarok, helyenként jégeső és 10 fokos lehűlés várható.

 Ma este ideér a hidegfront. Záporok, zivatarok és több, mint 10 fokos lehűlés várható. A hidegfrontra érzékenyek rosszullétre, vérnyomás ingadozásra, fejfájásra panaszkodhatnak.


Hirdetés
Mai időjárásunk a várt szerint alakult, a nappali órákban a front először a Dunántúli rész vette “górcső” alá, és bizony Szombathely, Sopron környékén közel 15 mm esőt dobott le, míg az ország túlsó végében, Békés, és Csongrád megyében még 25 fokot mérhettünk, addig Sopronban , és a Dunántúlon mindössze 9 fokig emelkedtek a hőmérsékleti értékek.

Nem csak hőmérsékleti szempontból van óriási különbség a kettő országrész között, hanem a szél is rendkívül eltérő irányú, a Dunántúlon élénk 20 km/h északnyugati, míg Békés, és Csongrád megyében erős déli szél a jellemző, ami némileg fékezi a front keleti irányba való terjeszkedését, ebből adódóan a Tiszántúlon élők nyertek egy melegebb napot, azonban örömük nem tart sokáig.

Hirdetés


Az esti órákhoz közeledve a déli szél jelentősen mérséklődik, és ennek következtében szabad út nyílik a front előtt, és kelet felé mozdul, így az esti óráktól már a Tiszántúlon is jó eséllyel kialakulhat kisebb eső, zápor, de akár zivatar is, hiszen hideg-meleg légrétegek találkoznak, és az általában mindig “következményekkel” jár.

A Dunántúlon, valamint a főváros térségében nagyobb eséllyel alakulnak majd ki zivatarok az esti órákban, és ott jelentősebb csapadékkal kell számolni, délkeleten mindössze 3-5 mm eső várható, azonban a lehűlés ugyanolyan erős lesz mint Sopron környékén.


Hirdetés
Tehát érkezik a front, melynek mozgása, kiterjedése radar, és műhold képünkre átkattintva jól megfigyelhető, és holnap igen hűvös napra készüljünk, országszerte alig emelkednek a hőmérsékletek 12 fok fölé.

Amennyiben hasznosnak találod az információt, kérlek oszd meg ismerőseiddel is cikkünket.

Forrás: www.idojosdas.hu