Na kinek gyarapodott a vagyona 1 év alatt 100 milliárddal?

Mészáros Lőrincnek 100 milliárddal nőtt a vagyona, így már az 5. leggazdagabb magyar
A lista élén továbbra is Csányi Sándor áll, aki 60 milliárddal lett gazdagabb.

Friss listát készített a napi.hu a 100 leggazdagabb magyarról, ami alapján továbbra is Csányi Sándor tartja a csúcsot, immáron hetedik éve - most 260 milliárd forintja van.

Hirdetés

Mi meg 90 ezer forintért dolgozunk havonta........

"Az OTP Bank első emberét Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi 200 milliárd forinttal (akinek becsült vagyona egy év leforgása alatt 25 milliárddal emelkedett). A harmadik helyre pedig - három év után újra - az online erotikus szolgáltatásokból meggazdagodott Gattyán György került, akinek vagyona 2016-ban 180 milliárd forintra nőtt" - írja a portál. A negyedik helyen az ingatlanfejlesztő Demján Sándor áll,

az ötödik helyre pedig Mészáros Lőrinc került, akinek az utóbbi év legnagyobb ugrását tulajdonítják: 100 milliárd forinttal lett gazdagabb, így a 31. helyről került ide.

Hirdetés

Becsült vagyona így valahol 120 milliárd körül van.

A számok mellett az is megállapítható a felmérésből, hogy elképesztő mértékben gyorsul a leggazdagabb magyarok vagyonának növekedése. A 2002-ben megjelent első rangsorban szereplők összvagyona akkori áron csupán 632 milliárd forint volt. Ez az összeg az elmúlt 15 év alatt több mint ötszörösére emelkedett, miközben ezen időszakban a fogyasztó árak összesen alig 82 százalékkal, tehát kevesebb mint duplájukra nőttek.


Hirdetés