Normafa MOST ! 500 éve nem volt ilyen az időjárás, de mi lesz nyáron?!

Nagy pelyhekben hull a hó Budapesten, a gyorsan elolvadó csapadék – hó vagy havas eső – azonban szinte az egész ország területén jelentkezik: havazik az Alföldön, az északi régiókban is, egyelőre csak a Nyugat-Dunántúl területe maradt ki az áprilisi hóesésből.

Hirdetés

A váratlan lehűlést egy ciklon okozza, hatására szerdán csapadékos, szeles, az átlagosnál jóval – helyenként több mint 10 fokkal – hidegebb idő várható, a havazás lehetőségét pedig már az Országos Meteorológiai Szolgálat is előrejelezte. Az OMSZ szerda reggeli figyelmeztetése szerint az ország középső és keleti felén jelentős, 20 millimétert meghaladó csapadékra kell számítani, de az Alföldön 30 milliméter felett is hullhat átlagban. Emellett az Északi-középhegység magasabb részein 50 millimétert meghaladó csapadékra van esély.

Az Északi-középhegységben 600-700, a Dunántúli-középhegység keleti felén és a Mecsekben 400-500 méter feletti részeken vizes, sok centiméteres hóréteg kialakulására nagy esély van. Síkvidéken inkább csak időszakosan maradhat meg néhány centiméteres vizes hó – írják.

A hőmérséklet csúcsértéke 2 és 9 fok között valószínű. Késő este 0 és +5 fok várható


Hirdetés
Hirdetés