Roland bement az égő üzembe a szerelméért. Kómába esett az égési sérülésektől

Roli annyira szereti a barátnőjét, hogy gondolkodás nélkül futott vissza a gázpalackokkal teli tűzbe, hogy megmentse kedvesét. Nem tudta, hogy a lány már kimenekült.


Mint ismert, kedd délután lángba borult egy műanyagokat is feldolgozó műhely a XV. kerületben, a Szentmihályi úton. A helyszínen több gázpalack is előkerült, még a TEK mesterlövészeit is bevetették, hogy ne történjen nagyobb robbanás. Az esetnek két súlyos, két könnyebb sérültje volt.


Hirdetés
Az éppen nagykorú Ro­land egy lakkozógépen dolgozott az üzemben. A tragédia napján barátnője érkezett hozzá látogatóba, akivel már éppen indultak volna haza, amikor hirtelen felcsaptak a lángok. A fiú kifutott az épületből, de nem látta a barátnőjét. Egy másodpercre sem ha­bozott, gondolkodás nélkül visszament az épületbe, és kétségbeesve ke­res­te szerelmét a hatalmas lángtengerben. Nem tudta, hogy a lány eközben sikerrel kijutott az épületből, kimászott az ablakon. Másodpercek múltán újabb robbanás történt, aminek következtében Roland testének nyolcvan százalékán harmadfokú égési sérülések keletkeztek, a helyszínen újraélesztették.

 A főváros XV. kerületében egy műanyagot is feldolgozó műhelyben keletkezett tűz. Két ember súlyosan, ketten könnyebben sérültek. Roland (kis képen) egy másodpercig sem habozott, visszament a lángtengerbe, hogy mentse kedvesét

Hirdetés
A főváros XV. kerületében egy műanyagot is feldolgozó műhelyben keletkezett tűz. Két ember súlyosan, ketten könnyebben sérültek. Roland (kis képen) egy másodpercig sem habozott, visszament a lángtengerbe, hogy mentse kedvesét © Winter László törzszászlós
– Az életét is feláldozta volna fiam a szerelméért. Ezzel a tettével bizonyította, hogy mennyire szereti ezt a kislányt, akire most már úgy tekintek, mintha a sa­ját gyermekem lenne. Ő szerencsére jól van, de lelkileg nagyon nehezen viseli a történteket – mondta a Borsnak a megtört édesanya, Kerékgyártó Ildikó.

A baleset óta a család semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott a tűz okáról. Elmondások alapján arra következtetnek, hogy egy fémcsőről lepattanó elektromos szikra okozhatta a tüzet.

– Az üzemben mindent gyúlékony lakk borított, de rengeteg vegyi anyagot tartalmazó hordó is volt, amelyek a tűz terjedése után berobbanhattak – mesélte Ildikó.

A fiú jelenleg az István kórház intenzív osztályán fekszik, ahol mesterséges kómában tartják. A gyógyuláshoz rengeteg vérre van szüksége, ezért családja és barátjai az emberek segítségét kérik.

– Az orvosok csodának tartják, hogy Roland életben van. Szerintük az égiek fogják a fiam kezét – fakadt ki sírva az asszony.

Hirdetés