Sunyin vigyorgott, miközben a magyarok szegénységéről beszélt

A miniszterelnök sunyin vigyorgott, amikor a szegénységről beszélt, nem tudom, Orbán Viktor orra alá milyen adatokat nyomnak, de azzal sincs tisztában, hogyan élnek ma az emberek Magyarországon - ezt Bangóné Borbély Ildikó mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hirdetés

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint semmivel nem javultak a szegénységi adatok sőt, nőtt a szegénység Magyarországon, az unión belül az utolsó hét országa közé tartozunk. A politikus elmondta: ma Magyarországon 88 ezer forint a létminimum, a dolgozói szegénység rohamosan nő, a kormány folyton azt sugallja, hogy egyre többen dolgoznak, de ők is szegénységnek vannak kitéve, ebből is látszik, hogy a közmunka nem alkalmas arra, hogy kivezesse az embereket a szegénységből.

Hozzátette: a 7 év alatti gyerekek 42 százaléka szegénységben nő fel, és közben Orbán Viktor az emberek arcába vigyorog, ez minősíthetetlen.

Sok esetben a polgármesterek is szégyellik, hogy sok szegény ember él a településeken, a családokban is ez működik, szégyellik, hogy nem tudják ellátni a gyerekeiket - fogalmazott. Bangóné Borbély Ildikó kijelentette: 68 ezer gyerek nem jut hozzá ahhoz az ellátáshoz, amelyet törvény szerint meg kellene kapnia.


Az MSZP országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a kormány a gyerekektől akarja ellopni ezt a pénzt, és ezt átcsoportosítva stadionokat építenek majd. A politikus elmondta: Orbán Viktor csak menjen ki a Blaha Lujza térre, amikor elkezdődnek az ételosztások, akkor látná, hogy mekkora a szegénység az országban.


Hirdetés
Hozzátette: a kormányfő szerint ez csak vízió, és ijesztgetni akarjuk az embereket, de ez sajnos nem igaz. A gyermekvédelmi törvény szigorításával kapcsolatban azt mondta: évek óta jelezzük, hogy baj van a gyermekvédelmi jelzőrendszerrel, nincsenek megbecsülve a gyermekvédelmi szakemberek. Nem az a megoldás, hogy mindenkit büntetünk, most azt vezetik be, hogy két szülői értekezlet kihagyása után akár a gyermeket is elvehetik az embertől - magyarázta.

Forrás: atv.hu

Hirdetés