A KSH szerint 304 ezer forintot keres egy átlagos Magyar ember.én 110 -nél többet nem látok soha a fizetés papíromon..

Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, ma Magyarországon az átlagkereset több mint bruttó 300.000 Ft, amiből körülbelül 200.000 Ft-ot visz haza egy átlagos magyar munkavállaló.

Hirdetés


Számomra megdöbbentőek azok a friss adatok, amiket a Központi Statisztikai Hivatal tett közzé az előző év végi magyarországi átlagkeresetekről. Ezek szerint közfoglalkoztatottak nélkül számolva 5,5 százalékos és 7,1 százalékos volt a bruttó és a nettó munkabérek éves emelkedése, így tavaly decemberben átlagosan meghaladták a 305 ezer, illetve 203 ezer forintot. Az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 192.100 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 199 300 forintra becsülhető.


Hirdetés
Tavaly a bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban voltak a legmagasabbak, elérték az 519 ezer forintot, a legkevesebbet, 154.400 forintot pedig a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén keresték a munkavállalók.

A vállalkozásoknál a bruttó bérek 4,4, a nettó 6,0 százalékkal nőttek az előző év decemberével összehasonlítva, a költségvetési szférában 8,5, illetve 10,2 százalékos volt a növekedés.

Talán én látom csak rosszul, hogy ezek az adatok nem teljesen felelnek meg a valóságnak? Azt mondjuk nem tudom, hogy az adatok elkészítése során ki számított " átlagos magyar munkavállalónak " ! Neked mi a véleményed?

Hirdetés