Amerikában 6 milliárdot ér egy gyermek élet - A Veronai balesetben elhunyt gyerekek 3 milliót érnek a magyar biztosító szerint

A Groupama biztosító egy olyan összeget ajánlott fel, illetve utalt ki a veronai buszbalesetben elhunytak hozzátartozóinak, amelyet egyetlen család sem fogadott el – tudta meg a 24.hu.


Szendrei Mónika a lányát vesztette el a négy hónapja történt balesetben, ő a lapnak úgy nyilatkozott: „először a Groupama megajánlott a családok kárpótlására egy összeget. Ez azonban méltatlan volt, ezért a szülők ezt nem fogadták el”.


Hirdetés
Az ajánlat szerint egy elveszített gyermek után a család szülőnként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egymillió forintot kap. Ennek eddig még csak részleteit utalták ki. Eddig ennek csak részleteit utalták ki.


A Groupama a lapnak azt ígérte, pár napon belül közleményt adnak ki az ügyben.

Az anyuka a lapnak azt mondta, hogy a biztosító ajánlatánál még rosszabb, hogy senki sem tájékoztatja őket a fejleményekről: „a külügy nem tartja a kapcsolatot a családokkal, még azt sem árulják el, miért nem zárult le a nyomozás. Történt egy tragédia, havonta egyszer azért tájékoztathatnák a hozzátartozókat. Legalább azt árulnák el, hogy miért húzódik az ügy, és körülbelül mennyi ideig”.


Hirdetés
Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy a intézményfenntartó Klebelsberg Központ nem fizet kártérítést, mert az iskolai sítábor nem minősül iskolai rendezvénynek. Ezen a családok felháborodtak, hiszen a gyerekek tanáraikkal mentek el, iskolaidőben ráadásul, akik nem mentek velük, azoknak tanítás volt.

Az anya testvére, Szenbdrei Endre megjegyzete: az olasz szabályok szerint a családok 20-szor nagyobb kártérítést kapnának.

forrás: www.borsonline.hu


Hirdetés