Egy 2 éves kisfiú várja haza a Mercis horror baleset áldozatát. Nyugodjanak Békében - Péter, és Dávid !

Tíz ember megsérült, ketten – egy férfi a megállóban, egy pedig a Citroënben – meghaltak. Kiderült, hogy a két áldozat, K. Péter (†37) és M. Dávid (†23) nemhogy ismerte egymást, kollégák voltak egy közelben lévő állami vállalatnál. A fiatalabb férfi napokkal korábban kezdett új munkahelyén.


Hirdetés


A baleset helyszíne elborzasztotta a szemtanúkat, mindenhol roncsok és vérző emberek voltak
Dávid körülbelül öt napja érkezett az osztályra, lelkes kezdő volt – mondta a férfi egyik kollégája.


– Péter, aki a Citroënben ült, már közel tíz éve a cégnél volt, felesége is itt dolgozott, most gyesen van a közös gyermekükkel, aki alig kétéves. Egy csodálatos család élete tört ketté – ingatta a fejét az asszony.

A megállóban álló Dávid a helyszínen meghalt, míg Pétert kivágták a roncsból, végül a kórházban hunyt el. S. Mária (62) élete csupán egy hajszálon múlott, az asszony mellett fél méterrel csapódott be a kocsi. Így is súlyosan megsérült.


Hirdetés

A Merci zöld lámpán hajthatott át, amikor balról elékerült a Citroën /Grafika: Séra László
–Borzasztó szerencséje volt Mariskának, éppenhogy elkerülte az az autó. A fejét így is felsebezték az üvegszilánkok, a táskája is tele lett vele, az arcából pedig ömlött a vér. Végignéztem, szörnyű látvány volt, azt hittem, szörnyethalt – mondta a sérült nő egyik barátnője.


A Mercedest vezető M. Richárdot ismerték a hatóságok, a kecskeméti maffiaper egyik /Fotó: BLIKK
Egyelőre rengeteg a kérdőjel az eset körül. A kabriót vezető M. Richárd nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ő volt a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja, akkor többéves börtönt kapott, de pár éve kiszabadult. A szemtanúk egy része azt állítja, hogy a férfi nagy sebességgel, a piros lámpán áthajtva csapódott a Citroënbe, míg mások szerint Richárd nem száguldott át a tilos jelzésen. A rendőrségi vizsgálatnak ezeket a részleteket is tisztáznia kell majd. A férfit megtalálta a Blikk. Azt mondta, a baleset egy fatális véletlen volt.


Hirdetés
– Tiszta a lelkiismeretem - kezdte M. Richárd. – Szabályosan közlekedtem, amikor a Citroën elém kanyarodott, és már meg is történt a tragédia. Nem igaz, hogy az autómról töröltem volna a vért, a számból ömlő vért próbáltam elállítani. Nagyon sajnálom, ami történt – tette hozzá a férfi. Elmondta, hogy vér- és vizeletmintát is adott, amelyek negatívak lettek a drog- és alkoholgyorstesztre.