Egy napos kora óta neveltem ezt a gólyát, gyermekemként szerettem, de megöltétek


"
R.I.P. nyugodj békében Zokni gyermekem 2016.05.30 - 2017.05.21. 

  Köszönjük E-ON :-( 

 Köszönjük E-ON, hogy a végtelen profit éhséged, egy a sok elavult, szigeteletlen középfeszültségű oszlopod közül megölte Zokni gólyánkat, akit egy napos korától neveltem, s gyermekemként szerettem. Egy hét múlva lett volna egy éves, egész Dömös szerette, vigyázta, egy ország ismerte őt. Élhetett volna meg évtizedekig, tucatnyi kis gólyát nevelve, de E-ON, te megölted. 

Hirdetés

 Vádollak. Gyűlöllek. Megvetlek. Mert eszközöd, pénzed lenne rá, hogy minden gyilkos kozepfeszültségű vezetéket, oszlopot föld alatti vezetékre cserélj. Ahogy ezt megtették Hollandiában. Csak te E-ON erre ívben teszel. Hidegen hagy téged, hogy évi hány fokozottan védett gólyát, ragadozó madarat ölnek meg az oszlopaid, mert csak az év végi osztalék számít. Csak a profit. Két hét múlva 5 gólya fióka fog kikelni a kertünkben.

Ha az országos statisztikát nézem, akkor az 5 még meg sem született gólya babából 2-re ugyanez a sors vár, élve fog megsülni, lehet, hogy ugyanazon az oszlopon. Itt, Dömös közepén 100 méteren belül 4 ilyen van, ráadásul mind a legrégebbi, legveszélyesebb fajta. Egy Natura 2000-es területen. Állnak, és várják az újabb áldozataikat. 


Hirdetés
 Tüntesd el, szigeteld le őket E-ON, méghozzá azonnal,.mielőtt az öt kikelni készülő gólya babánkat is megölöd. 

forrás

Hirdetés