Elkezdődött, Észak-Korea bejelentette: elindítják az azonnali támadást , radioaktív anyagok is lehetnek náluk !


Észak-Korea azzal vádolta meg az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) és a dél-koreai hírszerző szolgálatot, hogy tervet szőtt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető meggyilkolására.

A KCNA észak-koreai hírügynökség pénteki közleménye szerint valamilyen biokémiai anyaggal akarták megmérgezni Kim Dzsong Unt egy április 15-ei phenjani ünnepségen, Kim Ir Szen államalapító (Kim Dzsong Un nagyapja) születésének 105. évfordulóján.

Hirdetés

Phenjan megfenyegette a két ügynökséget, hogy terroristaellenes támadást indít ellenük.

(Ez is érdekelheti: Véletlenül rakétát indított oroszország felé Észak-Korea)

Az állambiztonsági minisztérium szerint az ügynökségek támogatásával egy terroristacsoport jutott be az országba.

"Felkutatjuk és kíméletlenül megsemmisítjük az összes terroristát, aki meg akarta támadni a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság legfelső vezetését. Ebben a pillanatban elindítunk egy koreai jellegű terroristaellenes támadást, amelyben elsöpörjük az amerikai imperialistáknak és bábjaik körének hírszerző és összeesküvést tervező szervezeteit" - olvasható a minisztérium angol nyelvű közleményében.

Hirdetés

Az észak-koreai vád hitelességét egyelőre nem lehet ellenőrizni - írták hírügynökségek.

A Hszinhua és a Reuters jelentésében a radioaktív anyag is szerepel mint állítólagos gyilkos eszköz. A két hírügynökség úgy idézett a hosszú közleményből, hogy a CIA az orosz Távol-Keleten toborzott egy észak-koreai állampolgárt - egy Kim nevű phenjani lakost - a merénylet végrehajtására, és pénzzel, instrukciókkal, valamint felszereléssel látták el. (MTI)

forrásHirdetés