Ez a 22 ember vesztette el az életét a Manchesteri támadásban.

Már mindenki tudja, kinek a lelkén szárad közel két tucat ártatlan ember, köztük sok gyerek élete is a manchesteri terrortámadosá után.


Hirdetés
Egy nappal a 22 halálos áldozatot követelő véres merénylet után a lehető legmagasabb, kritikus szintre emelték a terrorellenes készültséget Angliában, állig felfegyverzett katonákat vezényeltek a fontosabb csomópontokhoz. Annyi fegyverest csoportosítottak át az utcákra, hogy a londoni Buckingham-palota előtti szokásos látványos őrségváltás is elmaradt.

A hatóságok újabb merényletektől tartanak, a popkoncert után a Manchester Arena-nál robbantó öngyilkos terrorista ugyanis nem magányos merénylő volt, hanem társai és segítői lehettek, a vizsgálatok szerint ugyanis fennáll a veszélye további terrorakcióknak.

Felfedték a merénylő kilétét: a brit állampolgárságú, líbiai származású 22 éves Salman Abedi ölt meg 22 embert, főleg gyerekeket és tiniket. Abedi szülei Líbiából Moamer Kadhafi rémuralma elől menekültek Angliába, ő maga már a szigetországban született. Csendes, visszahúzódó, tisztelettudó gyereknek ismerték a szomszédok, aki imádott focizni és fanatikus Manchester United-rajongó volt.

Az utóbbi pár évben radikalizálódhatott, miután édesapja 2011-ben, a családját otthagyva Líbiába ment harcolni a Kadhafi-rezsim ellen, és nem is költözött vissza Angliába. A brit hatóságok látókörében volt az iszlamizációja miatt a merénylő, de periférikus figurának tartották, nem tartották megfigyelés alatt. Állítólag egyébként Abedi apját is szélsőségesként tartották számon a hatóságok.

HirdetésNévszerint :


Chloe Rutherford, 17,
 Liam Curry, 19
Courtney Boyle, 19
 Philip Tron, 32
Eilidh MacLeod, 14
Wendy Fawell, 50

Olivia Campbell, 15
 John Atkinson, 26 -
 Kelly Brewster, 32
Alison Lowe, 44 és Lisa Lees, 43 v
Marcin Kils, 42. és Angelika Kils 39
 Jane Tweedle-Taylor, 50
Sorrell Leczkowski, 14

Hirdetés