Fényt etettek a babával, elhunyt a kicsi. A bíróság enyhítette a büntetésüket

Mérsékelték a büntetését annak a családnak, akik a vád szerint kiéheztették a másfél éves gyermeküket. A természetgyógyászt ellenben örökre eltiltották foglalkozásától.

Mint azt a Blikk is megírta: Benjámin 2013-ban, 19 hónapos halt meg. Kiderült, hogy a jómódban élő, agárdi család elutasította a hagyományos orvoslást, így a kisfiút alig látta orvos. A gyermek állapota 4-5 hónapos korában kezdett rohamosan romlani.

Hirdetés
Kiderült, hogy a gyermek egy éves koráig csakis anyatejet kapott, utána is csak biogyümölcsökkel etették. Benjámin állapota kilenc hónaposan még súlyosabb lett, orvost azonban ekkor sem hívtak hozzá, a nagypapa egy természetgyógyászt, M. Bertalant kereste fel, aki energetizálta a gyermeket. Halála napján az anya, E. Ildikó hívta rémültem a természetgyógyászt, hogy a pici szája habzik, rosszul van. Benjámint azonban már hiába vitték kórházba, életét nem lehetett megmenteni. Szervezete végsőkig összeomlott: súlya a normális 11-12 helyett csak 4 kilós volt, zsírszövetei szinte egyáltalán nem voltak, izmai elsorvadtak, szopni sem volt már ereje, a boncolásnál vért sem tudtak tőle venni.


Hirdetés

A családtagokat első fokon 15 év börtönre ítélték, azonban fellebbeztek. A vádlottak késve érkeztek, talpig fekete ruhában érkeztek az utolsó szó jogára. A család tagjai közül senki nem szólalt meg, a természetgyógyász és az orvos is csak annyit mondott: sajnálják a gyermeket, de sem gondatlanok, sem bűnösök nem voltak Benjámin halálában. A bíróság a család ítéletét enyhítette: Ildikó és Balázs esetében mellőzték a társtettesség vádját, és 12 évet kaptak, a nagypapa, E. Tibor tíz évet, míg a nagymama, Terézia, 9-et, a nagyszülőket pedig végül csak bűnsegédlettel vádolták.

A természetgyógyászra azonban jóval súlyosabb büntetést szabtak ki, az eddigi felfüggesztett helyett három év letöltendő börtönt kapott, emellett örökre eltiltották a foglalkozásától. Az orvos, M. Gabriella esetében a korábbi felfüggesztett büntetését fél évre enyhítették.


Hirdetés