Ha ezt megnézed, többször még csak a Cirkusz közelébe sem mész


Szekeres Leától idézünk egy pár sort, amiben kifejti a véleményét a Cirkuszról. Mellesleg teljesen egyetértünk, és aki csak egyetért ossza meg! Barbár állatkínzás és még fizetnek is érte az emberek..

Hirdetés


Amikor egy gyermeket elvisznek a szülei a cirkuszba és a látottak hatásaként felfogja, hogy miért jött ki zaklatottan és egy életre szóló lelki traumával . Pénzt adnak egy jegyért , hogy megnézzék az állatok szenvedését és támogassák az állatkínzás válogatott módszereit. Hurrá, megérkezett a cirkusz a városba! Elviszed a gyereket, és ezzel támogatod az eszetlen állatkínzók táborát. Parádézó állatok bűvölik el a közönséget. Sok ember számára a fellépő oroszlánok, elefántok és medvék természetes velejárói egy cirkuszi estének. Valójában folyamatos kínszenvedésben telnek a cirkuszi állatok mindennapjai.


Hirdetés
Magyarországon közel 20 vándorcirkusz üzemel a nyári időszakban. Ezek a cirkuszok nem képesek megfelelően ellátni az előadásokon fellépő állatok igényeit. A folyamatos utazás miatt a ketrecek kialakításának legfontosabb szempontjai, hogy minél kisebbek, minél gyorsabban szétszerelhetőek legyenek; így azonban az állatoknak mindössze néhány négyzetméternyi terület áll rendelkezésükre, ahol napjaikat tölthetik. Arról nem is beszélve, hogy idejük nagy részében valamely helyszín felé tartva zötyög alattuk a teherautó.
Vadállatoknak nincs helyük a cirkuszban! Zsúfoltság, stressz és unalom. A cirkuszi előadások kellékeiként kezelt zsiráfok, oroszlánok és majmok zsúfolt teherautókon vagy rövid kifutóikon kénytelenek nap mint nap tengődni. A tigriseket, akikről mindenki tudja, hogy egyedül érzik legjobban magukat, számos társukkal egy légtérbe zárják, míg a társasági igényeiről híres elefántok magányosan élnek ketreceikben.
A természetellenes tartásmód számos visszafordíthatatlan következménnyel jár: veszélyes viselkedésbeli zavarok, agresszió, vagy nem ritkán közöny jellemzi az állatokat. 


Hirdetés

Kérdéses idomítási módszerek!
A vadonban egyetlen tigris sem ugrana át a tüzes karikán és egy elefánt sem próbálna meg kézenállni. Ezek a látványos mutatványok erősen megkérdőjelezhető idomítási módszerek eredményei. Ráadásul az állatoknak - a tévhitekkel ellentétben - szinte egyetlen perc pihenője sem marad az előadások és az utazások között.
A könyörtelen vég!
Szenvedéssel teli életük végén az idős állatok ritkán számíthatnak arra, hogy nyugalomban tölthetik utolsó hónapjaikat, a cirkuszok jelentős része ugyanis nem engedheti meg magának, hogy megfelelően gondoskodjon a kimerült állatokról. Cirkuszi gondozóik vagy elaltatják, vagy eladják a szükségtelenné vált állataikat, akiknek a sorsa így továbbra is bizonytalan marad.
Vadállatoknak nincs helyük a cirkuszban!
A gyermek lelkének az a legjobb , ha megfelelő körülmények közt tartott kutyust , cicát , lovat simogathat , nem pedig a kényszerített nyöszőrgő állatokat nézi.
Egy okos gyermek üzenete annak a bizonyos idomárnak

Hirdetés