November 40 ezer forint plusz pénzt hoz a nyugdíjasoknak

A november egészen jól fog jövedelmezni a nyugdíjasok számára, ugyanis, a költségvetési hiánycél és a gazdasági növekedés is lehetővé teszi a nyugdíjprémium kifizetését idén és jövőre is a magyar nyugdíjasoknak!Ez a plusz pénz, vagyis a nyugdíj prémium, egy átlagos, 80 ezer forintos nyugdíjat kapó magyar nyugdíjasnak 12 ezer forint egyszeri összeget fog jelenteni novemberben a nyugdíja mellé!Az ennél kisebb nyugdíjat kapóknak valamivel kevesebb jár.


Hirdetés
A 28 ezer forintos nyugdíj minimumon élők 4275, illetve 5700 forintra számíthatnak.Novemberben a nyugdíjprémium mellett mást is hoz a postás minden magyar nyugdíjasnak, amit szintén ropogós forintok, készpénz formájában fognak megkapni.A sokak által felháborítónak vélt 1,6%-os idei nyugdíjemelés úgy tűnik tényleg kevés volt, ugyanis az infláció az idei évben körülbelül 2,6% körül alakul majd, ami azt jelenti, hogy a nyugdíjemelés mértéke 1 %-al alább marad az idei évi inflációnál, ami azt jelenti, hogy mivel a nyugdíjaknak meg kell őrizni a reálértéküket, így a hiányzó 1%-ot a kormánynak egy összegben ki kell fizetnie a magyar nyugdíjasoknak és ezt meg is fogja tenni.Ennek kifizetésére is novemberben kerül sor, a nyugdíj prémiummal és a nyugdíjakkal együtt!De mennyi pénzre is számíthatunk? Érdemes tisztában lenni, hogy mennyi plusz pénz üti majd a markunkat novemberben, hiszen valószínűleg sokan ezt már félre fogják tenni az ünnepekre, ebből vesznek karácsonyi ajándékot!


Hirdetés
Az infláció és a nyugdíjemelés mértékének különbözetéből egy átlag nyugdíjasnak körülbelül majd 25 ezer forint plusz pénze lesz!

A nyugdíjprémium idén megközelítőleg 12 ezer forintra tehető!

Vagyis a 2 összeg együtt egy átlagnyugdíjas esetében 37 ezer forint plusz pénzt fog jelenteni novemberben a nyugdíja mellé! Azét ez nem is olyan rossz….Hirdetés