Pápai Józsi: A kisebbséget képviselem, büszke vagyok rá

Örökre szóló élmény volt csütörtökön Kijevben az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntője  - mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában Pápai Joci, aki Origo című dalával bejutott a szombati döntőbe.


Hirdetés

A Duna televízióban a helyszínről élőben közvetített elődöntőben Pápai Joci kiválóan énekelt, a színpadon hegedűn Kapcsos Emese és Virág Alexandra táncos kísértet, a produkció nagy sikert aratott a kijevi arénában. Pápai Joci pénteken úgy fogalmazott: büszke és bízik abban, hogy az ország is büszke a teljesítményére. Mint mondta, fantasztikus, örökre szóló élmény volt a csütörtöki fellépés.

Hirdetés
Az énekes korábban úgy nyilatkozott, hogy számára már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehet. Hozzátette: tudomása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál történetében még soha nem volt roma előadó a döntőben, így számára óriási siker, hogy idáig eljuthatott. Kiemelte: csapata mellett az MTVA-tól is nagyon sok segítséget kap és kapott, hogy eredményesen haladhasson a döntőig vezető úton.
- "Valóra vált az álmom, együtt elértük, amiért hónapok óta keményen dolgoztunk" - mondta Pápai Joci.
Az idei dalfesztiválon 42 ország vesz részt. Automatikusan döntős a rendező ország - amely az előző évi győztes, azaz idén Ukrajna -, valamint a dalfesztivált alapító öt állam, Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Királyság. A döntőt szombat este rendezik a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban, Pápai Joci nyolcadikként lép színpadra.


A Duna televízió 21 órától élőben közvetíti a döntőt a helyszínről. Este a Március 15. téren, a KIOSK előtt a látogatók kivetítőkön követhetik a felvezető műsor, a 20 óra 30 perckor kezdődő Elővízió, majd utána az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének adását. szerző: www.blikk.hu

Hirdetés