Úton a Kossuth térre: már a Deák térnél járnak a tüntetők és egyre többen vannak

 Megkezdődött a tüntetés a Műegyetem előtt a CEU és civilek elleni törvény, az EU-ellenes kampány, valamint a szabad média elleni háború ellen.


A megmozdulást Facebookon szervezték, nagyjából 8 ezren jelezték ott létüket. Jeleneleg szinte mozdulni se lehet a rakparton az emberáradattól.


Hirdetés
19:23 - Elhangzott egy rövidke beszéd a "demokráciát!" skandálás közepette. Lényege röviden ennyi; ha ez a rendszer fennmarad mondjuk meg szüleinknek és nagyszüleinknek, hogy a fiatalok elmennek és soha többé nem jönnek vissza ebbe az országba, ezzel is nyomást gyakorolva a kevesebb mint egy év múlva tartandó választásokra.

Továbbra is békés a hangulat, fiatalok és idősebbek együtt táncolnak a teherkocsiból szóló zenére.

19:18 - Ne lepődjön meg, ha több tízezren jönnek szembe Önnel - a tömeg a Bajcsy felől kanyarodik a Kossuth tér felé.

19:13 - Közleményben reagált a Fidesz a mai tüntetéssel kapcsolatban, elmondták, szerintük ki szervezte az eseményt - hármat lehet találni.

Közben a tömeg már a Deák térnél jár és a hírek szerint akkora hatalmas a tömeg, hogy megtippelni sem lehet, hol van a vége. A hangulat továbbra is békés.


Hirdetés

18:54 - Az Astorianál jár már a tömeg, őket rendőrök kísérik. A sor vége még most hagyja el a Szabadság hidat. A békés tüntetők a Kossuth tér felé vonulnak, az útvonalukat lezárták az autósok elől.

Hirdetés