A Facebookról eltűnt Tibi atya közössége. Mi történhetett?

Tibi atya a pár napja a blogjában írt arról, hogy amióta terroristák lemészárolták a Charlie Hebdo szerkesztőségének tagjait, komolyabb témákról is posztol. "Tudom, hogy hiányoljátok a Humbák Hírügynökség napi híreit Humbák Ferivel és Drótos Karesszal, de egyre inkább az volt az érzésem, hogy bármennyire is szeretem őket, ha velük reflektálok az aktuális eseményekre, a mondanivaló elsikkad a szatírában, és olvasóimnak csak töredéke érti majd az üzenetet."

Az írás egyik illusztrációja a menekültválság jelképévé vált fotó volt, amely a partra sodort szír kisfiú, Aylan holttestét mutatta. A Facebook törölte a bejegyzést, minden bizonnyal a kép miatt. Tibi atya így reagált:

Tibi atya posztjának teljes szövege itt érhető el

A törölt írást újra közzétette, ezúttal egy kiskutya képével illusztrálva, és keményen kiosztva Zuckerberget, akit médiadiktátornak nevez. Az 1,3 milliós táborral rendelkező Tibi atya korábbi blogbejegyzésében arról is írt, hogy a jövőben is számíthatunk tőle komolyabb témák felvetésére:


Tibiatya.blogstar.hu címen is elérhetőek az írásai
"Ki tudnék találni vicces sztorikat, de úgy gondolom, hogy amikor egy komplett társadalmat – honfitársaim millióit – tartanak médiakatatóniában, akkor nem erre van szükség. Lehet, hogy ez nem sok, de ennyit tudok tenni magunkért és azokért, akik a jövőnket eldöntő kérdések helyett a főműsoridőben arcukba tolt pöcsrotor hipnotikus forgatagába révednek a tudatlanság átkozott gondtalanságában. És ha a mérleg egyik serpenyőjére ezt a keveset teszem, a másikra pedig azoknak a százait (talán ezreit és később tízezreit), akik ezért leiratkoznak az oldalról, azt kell mondjam, megérte. Dicsértessék!"