A férjem élet halál között feküdt a Pécsi klinikán, de nem engedtek be hozzá, mert lejárt a látogatásid idő. Reggelre elhunyt..


Egészség! Ügy! Kegyetlen szabály!
Kitiltották egy haldokló férfi mellől a párját a pécsi klinika geriátriai osztályán – írja a Szabad Pécs, amely Garzó Gábor helyi aktivista Facebook-bejegyzését idézi.

Hirdetés

Garzó azt írta: a férj élet-halál közti állapotban került kórházba, felesége pedig a munkahelyéről csak busszal tudott hozzá járni, úgy, hogy nem ért be látogatási időben. Az aktivista azt állítja, hogy a főnővér kiutasította az asszonyt a kórházból, mert „mi lenne, ha mindenki csak úgy önkényesen bemenne és figyelmen kívül hagyná a látogatási időt”.


Hirdetés
A Szabad Pécs megkérdezte a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központját, ahonnan azt a választ kapták, hogy „az I. sz. Belgyógyászati Klinikán jól szabályozott látogatási rend van, melynek érvényesítése alapfeltétele a klinika hatékony működésének”. Hozzátették viszont, hogy a hozzátartozóknak formanyomtatványon lehetőségük van a látogatási időn kívül beteglátogatást kérvényezni, amit a kezelőorvos hozzájárulásával a telephelyvezetők engedélyeznek.
Azóta kiderült az is, hogy a beteg férj időközben elhunyt.

Hirdetés