Anyatej fagyi a nyár legújabb őrülete

Különös módját választja néhány édesanya a csöppségeik hűsítésének a nyári forróságban, a hagyományos fagyi már senkit sem hoz lázba – itt van helyette az anyatejjégkrém! Ezek a jeges finomságok a hőség elviselésén túl másban is segítenek, az éppen előbújó tejfogaik miatt érzett fájdalmat is csökkentik.


Hirdetés
Az egyik anyatejfagylaltot készítő, és azt a gyermekének bátran kezébe adó anyuka, Katie Bridgeman így nyilatkozott a The Sunnak:


– A kislányom, Amelie egyszerűen imádja az anyatejfagyit, mindig tetőtől talpig maszatos lesz tőle miközben eszegeti, ezért inkább a szabadban kap csak ilyet. A fagyi műanyag pálcikáját is örömmel rágcsálja, így egy fagyi meglepően sokáig képes őt lekötni. Eddig egyébként csak pozitív visszajelzéseket hallottam az anyatejfagyiról, szerintem meglepően sokan vannak, akik arra gondolnak: „Nahát, ez miért nem jutott eddig eszembe!”.


Hirdetés


És hogy az orvosoknak mi a véleményük erről a hűsítőről?

Dr. Carol Cooper figyelmeztet:

– Ha jeget adsz a kisbabádnak, akkor az ajkai, a szája és a nyelve sérülését kockáztatod. Magával a műanyaggal, amire ezt ráfagyasztják, nincs probléma, ez egy sima, fogzásnál használt rágcsa, ami a szilikonbevonat miatt biztonságos és nem is áll kapcsolatban a jéggel, ami viszont annál aggasztóbb. Könnyen okozhat olyasmit, amit az orvosok csak úgy hívnak: hősérülés. Érthető, hogy az anyukák miért próbálkoznak vele, de én nem javaslom. Az anyatejet megfelelő hőmérsékleten kívánja a bébi szervezete, úgy, ahogy normál esetben a szoptatás során magához veszi. Vannak más módjai a gyermekek hűsítésének, mint például ruharétegek csökkentése.

Hirdetés