Cigit sodort az anya, miközben a 17 hós fia megfulladt a szennyvízben


Szörnyű tragédia történt a Békés megyei Vésztőn: egy 17 hónapos kisfiú beleesett egy szennyvízaknába, s mire kihúzták, már nem lehetett segíteni rajta. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomoz.

Hirdetés

A kisfiú rokonai azt mondták, hogy a szomszédot hiába kérlelték, hogy csináltassa meg a kerítést, és tegyen valamit a fedetlen szennyvízaknára, nem cselekedett. A beol.hu-nak nyilatkozó hozzátartozók szerint a végzetes estén az alig másfél éves Rikárdó és két kislány játszott az udvaron. Az édesanya egy pillanatra bement a házba – talán cigarettát sodorni –, így maradtak felügyelet nélkül a kicsik.

Az édesanya nem kívánt nyilatkozni. A család nagyjából két és fél hónappal ezelőtt költözött be a házba, egyelőre nem volt pénzük, hogy a környéket rendbe tegyék. Miután a kisfiú az aknába esett, azonnal kihúzták, próbálták újraéleszteni – nyomták a kis mellkasát, fújták neki a levegőt -, de nem jártak sikerrel, mint ahogy a mentők sem tudtak segíteni Rikárdón.

Hirdetés

A család az eset óta nem beszélt és nem is találkozott a szomszéddal. Sérelmezték, hogy ha a K. becenévre hallgató ember nem is kerítette körbe a szennyvízaknát, legalább befedhette volna.

Hirdetés