Csekket már csak személyivel és lakcímkártya bemutatásával lehet a mai naptól !

Június 26-án lépett életbe a pénzmosás elleni törvény új rendelkezése, így hétfőtől a sárga és a fehér csekk befizetésekor a postán a személyit és a lakcímkártyát is elkérhetik.

A napi.hu munkatársának azt mondta egy postai ügyintéző: csak akkor tudja továbbítani a befizetett pénzt, ha ráírja a feladó személyes adatait. A befizetni kívánt csekkeken alacsony, 15.000 forint alatti összegek szerepeltek.

Hirdetés

A 2017. évi LIII. törvény, azaz a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló szabályozás alapján hétfőtől a hárommillió-hatszázezer forintot el nem érő ügyleti megbízás teljesítésekor a postai szolgáltató az azonosításnál köteles rögzíteni természetes személy esetén a családi és utónevet, valamint a születési helyet, időt, a jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet ügyfél esetében a nevét, rövidített nevét, valamint a székhelyének, külföldi székhelyű vállalkozás esetén - amennyiben ilyennel rendelkezik - a magyarországi fióktelepének címét.

Hirdetés

Rögzítik a megbízás tárgyát és összegét is, és kérhetik a személyit, lakcímkártyát, külföldi befizető esetén az útlevelet vagy szintén a személyit – írja a napi.hu.Hirdetés