Egy roma férfi őszinte sorai : Azért bántottam a terhes asszonyt, hogy a gyerek beteg legyen, több rá a szociális segély


Sikerült meginterjúvolni egy elítélt bűnözőt, aki elmesélte, hogy milyen gyomorforgató dolgokat csinálnak a mély szegénységben élők, ha egy kis pénz reménye csillan fel a szemük előtt.

Alanyunk Rézműves Károly volt, aki életfogytig tartó büntetését tölti a szegedi Csillagban. 

Hirdetés

" Mi semmitől sem riadtunk vissza, ha pénz kellett. A legegyszerűbb továbbra is az, és mindig is a lesz, ha a nővel születsz vagy 10 gyereket, és felveszed utánuk a segélyeket. Ha betegen születik a gyerek, akkor sokkal több pénz jár, és az Önkormányzat is kénytelen segíteni pénzzel, hiszen egy beteg gyerekre nem mondhatják azt, hogy nem adunk. Persze a pénzt elisszuk, meg elszórakozzuk, a gyerek akkor se kap különleges bánásmódot, ha azt előtte kifizették nekünk.  Ha a terhes nőt rendszeresen megverik, akkor jó eséllyel lesz a gyereknek valami fogyatékossága, ezt mi nagyon jól tudjuk, ezért verjük a nőket. 

A másik dolog az, hogy minket nem érdekel az sem, ha az édes testvérünket kell felcsinálnunk. Megtesszük, hiszen ő is tud szülni, és az a gyerek biztos, hogy valamilyen testi fogyatékossággal születik. Ezért van annyi kancsal, nagyfülü torz arcú kisgyerek a telepeken. " 

Hirdetés

Elgondolkodtató írás.. Nekem valahogy soha nem jutna eszembe pár ezer forintért egy emberi lény életét tönkre tenni.. Milyen élete lesz annak a rengeteg fogyatékos kisgyereknek, akiket a szüleik azért szültek meg, hogy felvegyék utánuk a pénzt.. Hisz egyszer ők is felnőnek, és el kell helyezkedniük majd valahol.. Sajnálom őket előre 

Hirdetés