Elkapták a kék bálna megalapítóját! Ő volt az egésznek a mozgatórugója

Megtört kihallgatása alatt az a 26 éves moszkvai postás, aki a közösségi oldalakról ismert Kék Bálna nevű játék elindításával rengeteg fiatalt tartott bűvkörében. Ilya Sidorov bevallotta, hogy ő álmodta meg és hozta létre az eddig 130 tini öngyilkosságát előidéző brutális kihívást.


Hirdetés


Úgy tűnik, megtalálhatták a Kék Bálna online kihívás megteremtőjét. A kegyetlen játék egyik fő adminisztrátora, Ilya Sidorov, kihallgatása során állítólag bevallotta, hogy az ő fejéből pattant ki, majd ő is üzemeltette a véres médiajátékot.

A Kék Bálna lényege, hogy a fiatalokat egyre veszélyesebb kihívások elé állítják, majd a játék ötvenedik napján közlik velük az utolsó feladatukat: végezniük kell magukkal.


Hirdetés
Vonat elé ugró lány miatt kérdezték ki

Sidorovot első körben egy 13 éves lány öngyilkossági kísérlete miatt kérdezte ki a rendőrség. A fiatal lány karján Kék Bálna-féle sebek és szúrások voltak, és éppen egy vonat elé készült kiugrani Yetkul falujában, mikor a rendőrség a nyomára akadt. A kislányt sikerült megmenteni, azonban szúrt sebei miatt kórházi kezelésre szorult.

A rendőrség ezután házkutatási parancsot szerzett, és átvizsgálták Sidorov ingatlanját, ahol összesen 5 mobiltelefont, egy táblagépet és rengeteg SIM-kártyát foglaltak le.

Mindent bevallott a kihallgatás során

A férfit a kihallgatása alatt sikerült megtörni így bevallotta, hogy ő egyedül 32 kiskorú lányt “gyűjtött be” az interneten, és arra utasította őket, hogy tegyenek kárt magukban. Azt is elárulta, hogy ő a Kék Bálna fő adminisztrátora. A férfit az Urál menti Cseljabinszki régióban tartják fogva amíg a nyomozás tart. Öt év börtönbüntetésre számíthat.

Sidorov nem az egyetlen adminisztrátor, akit elkaptak, a 21 éves Philipp Budeikint már korábban elfogta az orosz rendőrség. Ő 16 lányt próbált rávenni az öngyilkosságra.


Hirdetés
Forrás: hirado.hu