Feljelentette a saját gyerekeit a szigetszentmiklósi rémszülő, aki többek között rágcsálókkal etette a gyerekeit

Döbbenet, de feljelentette korábban ellene valló gyerekeit a szigetszentmiklósi horroszülőkként elhíresült pár női tagja, H. Andrea.


Az asszony beadványát a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség elutasította. A gyomorforgató ügyben tegnap újabb tárgyalást tartottak, de ítéletet a bíróság nem hozott: azt elhalasztották, mivel az apa, K. Rudolf rosszul lett, elájult. Először sikerült magához téríteni, de másodszor is összerogyott, így a döntést szeptemberre halasztották.

Hirdetés

H. Andreát férjével együtt idén februárban bűnösnek mondták ki első fokon, és 13-13 év fegyházbüntetésre ítélték őket. K. Rudolf és volt felesége szexuá­lis erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt került rács mögé. A gyerekeket, akik még csak 8, 9 és 10 évesek voltak a botrány kirobbanásakor, nevelőszülőknél helyzeték el. Az ítélet azonban nem jogerős, hiszen a vád és a védelem is fellebbezést nyújtott be.


K. Rudolf tegnap rosszul lett a tárgyalóteremben /Fotó: Pozsonyi Zita
Az asszony jelenlegi párja, Endre abban a házban él, ahol a vád szerint a kínzások zajlottak: rágcsálókkal etették, verték a gyerekeket. A férfi azonban hisz Andrea ártatlanságában.

– Andi a börtönben úgy döntött, hogy feljelenti hamis tanúzás miatt a saját gyerekeit, hiszen nagyrészt az ő vallomásuk alapján ítélték el – mesélte. – Úgy érezzük, hogy manipulálták a gyerekeket, s ezért mondtak rosszakat a szüleikre.


Hirdetés
– A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség valóban elutasította a hamis vád miatt benyújtott feljelentést, mivel az ügyben még nem született jogerős ítélet – erősítette meg értesüléseinket Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

2013-ban a Blikk írt először arról, hogy egy szigetszentmiklósi házaspár szexuálisan bántalmazta és rendkívüli módon elhanyagolta gyermekeit. Volt, hogy patkányhúst etettek a testvérekkel, de az sem kizárt, hogy a saját ürüléküket kellett megenniük. A verések mindennaposak voltak. K. Rudolf és H. Andrea előzetes letartóztatásba került, 2015-ben azonban a Budapest Környéki Törvényszék sokakat megdöbbentő ítéletet hozott: a szülőket szabadlábra helyezték. A megismételt eljárásban azonban mindketten tizenhárom év fegyházat kaptak.

Nem vonható felelősségre

Mivel a gyerekek a bűncselekmény elkövetésekor még nem voltak 14 évesek, felelősségre sem vonhatók hamis vád miatt. Ezt az eljárást egyébként is csak egy jogerős ítélet után lehetne lefolytatni - vélekedett dr. Kamarás Péter ügyvéd.

Hirdetés