Fordulat a 45 milliós kártérítést kapó Burka, és fia ügyében. Vissza kell fizetniük a pénzt, és le is csukják őket?


Újabb fordulat a Burka és fia elenni büntetőeljárásban.Ki ne emlékezne rájuk,gyilkossággal gyanúsított apa és fia kapta a legnagyobb rekordösszegű kártérítést az államtól.Társtettesként elkövetett emberölés miatt 12, illetve 10 év fegyházbüntetésre ítélte idősebb Burka Ferencet és fiát, ifjabb Burka Ferencet a Debreceni Törvényszék szerdán perújítási eljárásban. Ebben az ügyben korábban felmentették őket és kártérítést kaptak, a legmagasabb összeget, amit eddig valaha itthon “kiosztottak”.


Hirdetés
A bűncselekmény 1999 márciusában történt Újszentmargitán. Az áldozatra álmából felriasztva támadtak rá, és – a vád szerint betonvassal bántalmazták, aki életét vesztette. Az udvaron fekvő áldozatot másnap egy arra járó vette észre, orvost azonban már hiába hívott hozzá. A férfi házáról egy háromezer forint értékű tetőantenna tűnt el. Lent további részletekről olvashat.

Ha kiderül, hogy valóban Burka Ferenc és fia gyilkolt 18 évvel ezelőtt Újszentmargitán, akkor visszajár az államnak a letöltött börtönévek után járó 45 millió forintos fájdalomdíj. Apát és fiát 2006-ban bizonyíték hiányában felmentették, akkor úgy tűnt, 6 évet raboskodtak ártatlanul. A mostani tárgyaláson azonban a debreceni bíróság másodszor is bűnösnek mondta ki őket, 12 és 10 év fegyházat kaptak. Ha az ítélet jogerős lesz, a kifizetett milliókat vissza kell fizetniük Burkáéknak. Információink szerint a 45 millió forintot hamar elköltötték,jelenleg segélyből és közmunka pénzből tartják el magukat.

Hirdetés