Furgonnal hajtott az imádkozó muzulmánok közé egy Londoni férfi. Terrortámadásnak ítélték a hatóságok

Hihetetlen felvétel mutattak be a londoni támadásról. Miután a rendőrség elfogta a londoni merénylőt, a dühös tömeg körbe vette őket.Hirdetés
A felvételen azt a pillanatot láthatjuk, amikor a londoni merénylőt, aki a furgonjával muszlimok közé hajtott, a rendőrök elfogják. A dühös tömeg pedig ordibálva ment neki közben a merénylőnek.


Több szemtanú azt nyilatkozta, hogy mielőtt a férfi az emberek közé hajtott, azt kiabálta, hogy "Meg fogok ölni minden muszlimot!" - írja a Daily Mail.


Mint az korábban megírtuk, gyalogosok közé hajtott egy furgon hétfő hajnalban London északi részén, egy mecset közelében. A Scotland Yard kora reggel ismertetett végleges adatai szerint egy ember meghalt, nyolcan megsérültek.


Hirdetés
Theresa May brit miniszterelnök potenciális terrortámadásnak nevezte az incidenst. A Brit Muszlim Tanács arról tájékoztatott, hogy a furgon szándékosan ütötte el a helyi mecset közösségének tagjait, akik a Ramadán böjtjét követő esti imádságról távoztak.

Az incidens a Finsbury Park közelében működő mecset muszlim kulturális központja mellett történt a Seven Sisters Roadon. A Scotland Yard hétfő reggeli összegzése szerint egy ember a helyszínen életét vesztette, és a mentők nyolc sérültet vittek kórházba.


A londoni rendőrség közölte, hogy a helyszínre vonuló rendőri egységek őrizetbe vették a furgon vezetőjét, egy 48 éves férfit, akit a járókelők a támadás után feltartóztattak.


Hirdetés