Itt a sör fagyi, a magyarok legújabb kedvence. Meglepően finom

Ha nyár, akkor fagylalt. Ha sör, akkor… A nemes ital felhasználásával is lehet ízletes jeges desszertet készíteni. A sör és a gasztronómia kapcsolatának elmélyítésére törekvő Sör mi több jóvoltából végre megkóstolhatjuk az igazi sörfagyit. A különleges finomság ezen a hétvégén, a Belvárosi Sörfesztivál szombati napján debütál kétféle ízben.

HirdetésElmúltak már azok az idők, amikor a cukrászdában csak citrom, csoki, puncs és vanília fagylaltokból válogathatunk, ma már többszáz féle – nem éppen hétköznapi ízvilágú – jeges desszert közül kérhetünk egy-egy hűsítő gombócot. A Magyar Sörgyártók Szövetsége által életre hívott Sör mi többnek (SMT) köszönhetően most már azt is megtudhatjuk, milyen a sörfagyi!Hirdetés
A Bronzgombóc névre hallgató fagylat különlegességre a karamellás ízvilág jellemző
A Damniczki Balázs cukrászmester szakértésével, saját fejlesztésű receptúra alapján készült finomság a Belvárosi Sörfesztivál szombati napján debütál, méghozzá kétféle ízben. Az alkoholmentes lager sör felhasználásával megkomponált Mentes Meggyes a nevére utalva a nyár kedvelt gyümölcsének aromajegyeit hordozza magában, az enyhe alkoholtartalmú, bak sör alapanyagú Bronzgombóc pedig karamellás ízvilággal csábít felejthetetlen kulináris élményre.

Aki kilátogat szombaton az SMT standjához, az napközben, a készlet erejéig ingyenesen megkóstolhatja a kétféle finomságot, valamint a helyszínen lévő gifie automatában készített gif-jével egy rendhagyó, értékes ajándékokért zajló sörbajuszversenyben is részt vehet az SMT Facebook oldalán.

Hirdetés