Megérkezett a vihar. 11 megyében másodfokú riasztás van érvényben


A mögöttünk álló éjszaka folyamán még csak Békés, valamint Csongrád megye déli részein, például Szeged, valamint Makó, és Battonya térségében alakultak ki zivatarcellák, azonban ezek még gyengének bizonyultak, a Tiszának ütközve megszelídültek, azonban korai örömünk, ma erős, és heves zivatarok sora éri el hazánk térségét!!!


Hirdetés
Enyhe reggelre ébredhettünk, vihar előtti csend uralkodik, Budapest, és Eger környékén már kialakulóban vannak az első komolyabb zivatargócok, erős hidegfront érkezik, az előttünk álló órákban a déli szél a Tiszántúlon, Békés, valamint Csongrád, és Jász-Nagykun-Szolnok megyében megélénkül, a Dunántúlon, és a főváros térségében megerősödik, ami erősen megingatja a légkört, és egyre hevesebb zivatarok képződnek majd.

A főváros, valamint Miskolc térségében már a délelőtt folyamán heves zivatarok pattannak ki, ezekben felhőszakadás, valamint jégeső (akár nagy méretű is) is meglapulhat!

Zivatarok idején a szél megerősödik, sőt, átmenetileg viharossá fokozódik, óvatosan a közlekedéssel, a hirtelen meglóduló szél vastagabb faágakat is leszakíthatnak, ami veszélyt jelenthet a közlekedésre!

Hirdetés

A déli órákhoz közeledve már a Tisza vonalában, Szeged, valamint Szolnok térségébe is komoly zivatarok érkeznek, és a délutáni órákban a zivatarok hada eléri először Csongrád, majd Békés megyét, és legvégül a Hajdúságot is!

Maga a hidegfront az esti órákhoz közeledve robog át hazánk fölöttünk északnyugatról délkeleti irányba, nyomában újabb heves zivatarok képződnek országszerte, a déli szél átmeneti szünet után északnyugatiba fordul!

Ez a front már meghozza a komolyabb lehűlést is, míg a mai nap még országszerte 28 fok, addig holnap, tehát szerdán már csak 24 fok várható országszerte!

Összegezve ma nagyon változatos, komolyabb zivatarokkal tűzdelt időjárás várható, és a felhőszakadásoknak, valamint jégesőknek is komoly esélye van!

A zivatargócok már képződnek, ez radar, valamint műhold képünkre kattintva jól megfigyelhető,ami menüpontunkban található!

Amennyiben hasznosnak találta az előrejelzést. vagy figyelmeztetni szeretné barátait, ismerőseit a közelgő kemény időjárásra, megoszthatja az előrejelzést, az írás alatt található facebook jelre kattintva, vagy a jobb alsó ablakban!

Hirdetés