Megtalálták Győzike titkos széfjeit a NAV-osok. Több zsáknyi dolgot vittek magukkal

Egyetlen nyugodt perce sem lehet Gáspár Győzőnek (43)! A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ugyanis ismét nyomoz utána: csütörtökön egy belvárosi pénzintézetben lévő trezorjait kutatták át – tudta meg a Blikk.

A helyszínen a hatóság emberei mellett nemcsak az énekes volt jelen, hanem Gáspár nagyobbik lánya, Evelin is ott volt. Ő még a kora délelőtti órákban elhagyhatta a bankot.

Hirdetés

Győzike már nem volt ilyen szerencsés, hiszen ő késő délutánig az intézményben tartózkodott, ahol többen is látták az énekest.

– Nekem is van egy széfem a bankban, reggel éppen bementem, mivel szükségem volt valamire. Már a bejáratnál figyelmes lettem arra, hogy két, zöld felsőt viselő hatósági ember áll a bejáratnál. Amikor lementünk a pincébe, ahol ezek a széfek vannak, láttam, hogy ott van Győzike, több NAV-ossal együtt. Egyértelmű volt a helyzet: nyomoztak utána – kezdte lapunknak egy neve elhallgatását kérő bennfentes, aki azt is elárulta, hogy minden bizonnyal több értéktárgyat is őrizhetett ott Győzike.

– Mivel itt a széfek nem név szerint vannak, hanem számokkal jelölik őket, sorban elkezdték felolvasni azokat a számokat, amiket ki akartak nyittatni. Csak sorolták, sorolták a számokat, több fiókot és kinyitottak – folytatta a szemtanú.


 Egy másik szemtanú szintén éppen akkor tartózkodott a bankban, amikor Gáspár Győző. Az informátor elárulta, hogy a NAV emberei vizsgálták az énekes tulajdonát, s egy külön teremben beszéltek a botrányhőssel.

– Érdekes volt a helyzet, nem is tudtam, hogy Győzikének is itt van fiókja. Azt mondták bent, hogy még órákig vizsgálni fognak, de ez természetesen semmilyen akadályt nem jelentett, a bank működött tovább – árulta el a bank egyik ügyfele.


Hirdetés
Húsvétkor a NAV házkutatást tartott az énekes nógrádmegyeri otthonában, valamint több rokonánál is. Több százezer forintot, ékszereket, autókat foglaltak le akkor. Azzal vádolják az énekest, hogy legalább 50 millió forintot jogtalanul vett fel egy román bankszámláról, majd nem adózott utána. Lapunk megkereste az illetékes hatóságot, egyelőre nem érkezett válasz. Az énekes fél hat körül, testvére oldalán hagyta el a pénzintézetet. Lapunk helyszínen várakozó munkatársainak annyit mondott: nem történt semmi, szerinte nem baj, hogy a NAV egész nap vizsgálta a széfeket. A hatóság emberei végül tömött zsákokkal együtt távoztak.

Hirdetés