Ő az a kislány, akivel pár óra alatt végzett a kór Az orvos, aki próbálta megmenteni az életét, összetört


Kilenc testvére sírva nézegette a pici lány legutolsó fényképét: a kis Seront éppen édesanyja öleli. A gyászban összetört nagymama idézte fel az agyhártyagyulladásban meghalt baba életének végső óráit.

Hirdetés

– Éjjel picit nyugtalanul aludt, de ezenkívül semmi mást nem vettünk észre. Aztán reggelre furcsa kiütések lettek a testén, ezért a fiamék azonnal elrohantak a háziorvoshoz. Ami ott történt, arról még most sem bírok beszélni. A fájdalmunk leírhatatlan. Sándor fiam tehetetlen kétségbeesésében még az ingét is leszaggatta magáról, és közben csak azt ordította: hol az én pici lányom? – ölelte magához sírva egyik unokáját a nagymama.


 Az édesapa, Sándor és az édesanya, Anita a tegnapi napját Egerben töltötte, ahol felboncolták a kislányt. Ilyen esetben ugyanis hatósági eljárás keretében próbálják kideríteni a halál pontos okát. A kicsivel órák leforgása alatt végzett a gyilkos betegség: mire a szülők beértek vele a rendelőbe, Seron már nagyon legyengült, de még eszméleténél volt. Az orvosok azonnal megkezdték az életmentést, a mentőket is riasztották, akik helikopterrel pillanatok alatt a helyszínre értek. Seronka azonban a heroikus küzdelem ellenére meghalt.

Hirdetés

– Bevallom, nagyon megviseltek a történtek – mondta a Blikknek dr. Morvai István, aki kollégáival próbálta megmenteni a babát. – Több mint 30 éves praxisom alatt nem éltem át hasonlót. A kisbabának születésétől fogva én voltam az orvosa, és soha, semmi komolyabb baja nem volt.

Seron nagymamája nagyon fél, hogy fia és menye soha nem fogja tudni feldolgozni imádott kislányuk elvesztését.

– Bele sem merek gondolni, hogy ezek a kicsik, Seronka testvérei mit gondolnak most magukban. Egyik percben még boldogan ölelgethették a picurt, most pedig csak azt látják, mindneki sír, apjuk és anykójuk majd’ belebolondul a fájdalomba. Szeretnénk egyedül maradni a gyászunkban! – tette hozzá a nagymama.

Hirdetés