A kis Rikárdó beleesett a 3 méteres fedetlen emésztőgödörbe és elhunyt. A szülei kiskorúak!


Néhány ezer forintból le lehetett volna fedni a szomszéd udvarán tátongó szennyvízaknát, amibe belefulladt a 17 hónapos Rikárdó – a gyászoló család szerint mindössze ennyi kellett volna ahhoz, hogy a csöppség még ma is nevetgélve szaladgáljon az udvaron.


Hirdetés

A kisfiú keresztanyja szerint hiába az éveken át tartó könyörgés, a szomszéd csak pár törött palával takarta le a három méter mély gödröt.


– A bejárati ajtó előtti piros szőnyegen játszott a pici, két másik gyerekkel – idézte fel a tragikus pillanatokat az asszony. – Az édesanyja mind­össze egy percre lépett be a házba. Mire kijött, Rikárdó már eltűnt.

A családtagok azonnal keresni kezdték a kisfiút, de ­hiába: a gyerek élettelen testét fél órával később a gyermek nagypapája emelte ki a szennyvízből.

– Kutattunk mindenhol, végül a kis ujjacskáit pillantotta meg a sógorom, ahogy a gödör szélére rakott betongerenda felé mutat. Valószínűleg abba kapaszkodott volna szegény – sírta el magát a keresztanya, aki mint mondta: egyszerűen nem érti, miért nem engedte a szomszéd, hogy lefedjék helyette a lyukat. – Apánk ötünket nevelt fel egyedül, és most el akarják tőle venni a gyerekeket.

Hirdetés

Rikárdó és testvérei gyámja ugyanis a nagypapa, mivel a gyerekek anyja még kiskorú.

A településen él, de külön házban lakik a kisfiú édesapja, Ferenc is, aki szinte még magához sem tért a kisfia halála miatti sokkból.

– Nem vehettem a nevemre, de rendszeresen látogattam Rikárdót. Egyszerűen nem tudom, hogyan tovább. Szinte megbolondulok, ha arra gondolok, hogy ott feküdt élettelenül – sóhajtott Ferenc, aki elmondta: a gyermek éle­téért másfél órán keresztül küzdöttek a mentők, de már nem tudtak rajta segíteni.

A gyerekorvos szerint minimális volt az esélye annak, hogy a gyermek túlélje a balesetet.

– Ha rövid időn belül kiemelik és szakszerű segítséget kap a gyerek, akkor van esély a túlélésre. – mondta dr. Bense Tamás.

Kerestük a szomszédot, hogy megkérdezzük a lefedetlen emésztőről, de nem nyitott ajtót.

A megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt rendelt el nyomozást – áll a rendőrségi közleményben.

Hirdetés