Szívszaggató: Így zokogott a Duna parton az édesanya, akinek a kislánya belefulladt a vízbe

Egy ukrán matróz lélekjelenlétének köszönheti életét a Dunában kedd délután elmerült testvérpár egyik tagja. A külföldi férfi gondolkodás nélkül a 11 éves fiú segítségére sietett, és kimentette a folyóból.Hirdetés

Mint korábban megírtuk, a két külföldi állampolgárságú kisgyermek testvéreikkel együtt a XXII. kerületi Kastélyparkhoz közeli partszakaszon mártóztak meg a vízben, a hullámok azonban elsodorták őket. Az ukrán matróz, bár magyarul nem tudott, de tört angolsággal felelevenítette lapunknak a történteket.

– Négyen voltak a vízben, egyiküket épp az uszály felé sodorta a víz, amin én is dolgoztam, egyértelműen látszott, hogy bajban van – emlékezett vissza a történtekre a fiatal férfi. – Rögtön beugrottam a közelben lévő csónakba, amellyel gyorsan a partra vittem a fiút. Nem lélegzett, így azonnal megkezdtem az újraélesztését a mentők kiérkezéséig – mondta a Blikknek a hős matróz, majd hozzátette: – A lányt sajnos már nem láttam, gondolom, ő hamarabb elmerült – méltatlankodott az ukrán matróz.


Hirdetés

A kislány keresését kedden már nem folytatták a búvárok, akik korábban az egész medret átkutatták, sajnos azonban hiába / Fotó: Fuszek Gábor
Úgy tudjuk, hogy a fiút mentőhelikopterrel szállították a Heim Pál Gyermekkórházba. Lapunk megtalálta a tragédia sújtotta arab családot, amely a szörnyű baleset helyszínétől alig néhány utcányira lakik. A kislány testvérei láthatóan nehezen tudták feldolgozni húguk halálát, az édesanyjuk könnyek között arról beszélt, hogy aznap délután az idősebb gyerekei vigyáztak a fiatalabbakra. – Azért ilyen ideges, mert nagyon megviselték őt a történtek – mutatott rá egyik, 16 év körüli ­fiára az anya.

– Azt hiszi, ő tehet erről, magát hibáztatja a történtek ­miatt – tette hozzá elcsukló hangon az asszony. A bejelentést követően a rendőrök és a katasztrófavédők is nagy erőkkel kezdték keresni az elmerült kislányt. Kishajók pásztázták a Duna vizét, búvárok egymást váltva kutattak a mélyben, végül egy drónnal próbáltak meg az arab gyermek nyomára akadni, mind­hiába. A nagyszabású keresés egészen sötétedésig tartott. Munkatársaink másnap a helyszínen már csak rendőrségi csónakot láttak. – A katasztrófavédelem már nem vesz részt a keresésben, búváraink minden szóba jövő területen végigtapogatták a Duna medrét – mondta a Blikknek Kisdi Márk, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást az ügyben.

Hirdetés