Tragédia: megtalálták a 11 éves vízbe veszett kislány holttestét, közben a testvére is elhunyt a kórházban


Holtan találták meg azt a 11 éves kislányt, aki hétfőn merült el a Duna vizében a XXII. kerületben - állítja az InfoRádió.

Az InfoRádió értesülései szerint a kislány fiútestvére, akit előzőleg sikerült kimenteni a vízből, kedden este meghalt a kórházban.

Hirdetés

Mint korábban megírtuk, a két külföldi állampolgárságú kisgyermek testvéreikkel együtt a XXII. kerületi Kastélyparkhoz közeli partszakaszon mártóztak meg a vízben, a hullámok azonban elsodorták őket. Egy ukrán matróz, bár magyarul nem tudott, de tört angolsággal felelevenítette lapunknak a történteket.

– Négyen voltak a vízben, egyiküket épp az uszály felé sodorta a víz, amin én is dolgoztam, egyértelműen látszott, hogy bajban van – emlékezett vissza a történtekre a fiatal férfi. – Rögtön beugrottam a közelben lévő csónakba, amellyel gyorsan a partra vittem a fiút. Nem lélegzett, így azonnal megkezdtem az újraélesztését a mentők kiérkezéséig – mondta a Blikknek a hős matróz, majd hozzátette: – A lányt sajnos már nem láttam, gondolom, ő hamarabb elmerült – méltatlankodott az ukrán matróz.


Hirdetés
Lapunk megtalálta a tragédia sújtotta arab családot, amely a szörnyű baleset helyszínétől alig néhány utcányira lakik. A kislány testvérei láthatóan nehezen tudták feldolgozni húguk halálát, az édesanyjuk könnyek között arról beszélt, hogy aznap délután az idősebb gyerekei vigyáztak a fiatalabbakra. – Azért ilyen ideges, mert nagyon megviselték őt a történtek – mutatott rá egyik, 16 év körüli ­fiára az anya.

– Azt hiszi, ő tehet erről, magát hibáztatja a történtek ­miatt – tette hozzá elcsukló hangon az asszony.

Hirdetés