Tvrtko a tegnapi magyar focimeccsről : " Ez színtiszta gyalázat , - Szégyen !

Egészen egyértelmű leszek: nálam szerintem nincs nagyobb szurkolója a magyar sportolóknak. Olyan mint én lehet, nagyobb nem hiszem. És nem létezik az a meccs, amire engem ne lehetne elcsábítani, ha a mieink versenyeznek, legyenek ők kosarasok, kézilabdázók vagy éppen úszók. És igen, még mindig meg tudom könnyezni a Himnuszt, ha a dobogó tetején álló sportolónknak játszák.

Hirdetés


A politikát se keverje ide senki, mert nem akarom. Egyszerűen csak rögzítek egy tényt: Andorra focistái legyőzték Magyarország válogatottját. Történelmi kudarc és szégyen itt, történelmi siker ott!

Nem akarok demagóg lenni, de tény: Andorra lakosságszáma nem éri el Magyarország népességének 1%-át!!!

Ha egy színész végigjátsza a világirodalom legnagyobb szerepeit, akkor Kossuth-díjat kap. Ha egy pedagógus több generációt oktat, megkaphatja elismerését iskolájától, városától, hazájától. Ahogy a becsülettel dolgozó géplakatos, rendőr, tűzoltó is.

Szerintem előbb jöjjenek az eredmények, aztán a stadionok, a fűthető gyepszőnyegek! Akkor felőlem mindenhová építhetünk arénákat. De ameddig ez van (2017-ben a magyar labdarúgó-válogatott egyetlen gólt sem szerzett), addig a megmaradó pénzt kapják meg a tanárok, géplakatosok és tűzoltók. Kátyúzzák be az utakat, építsenek kórházakat, fejlesszék az iskolákat! S mondom ezt én, a fanatikus magyar sportszurokló, aki minden új sportlétesítménynek úgy örül, mint a magyar aranyérmeknek!


Hirdetés
A sportolók házánk nagykövetei. Sikerük messzire hallatszik! Ha ez igaz, akkor ez a döbbenetes szégyen is! Milliókat kereső "profikat" szégyenített meg egy labdarúgás szempontjából észrevehetetlenül pici ország!

Nem a magyar relációban: gratulálok Andorra válogatottjának. Annak a csapatnak, amely 140 meccséből eddig 4-et nyert meg. Eddig. Abban az országban örülnek most teljes joggal, ahol jóval kevesebben laknak, mint Székesehérváron!

Andorra-Magyarország: 1:0 EZT NEM LEHET MEGMAGYARÁZNI, ERRE NEM LÉTEZHET KIFOGÁS! EZ SZÍNTISZTA GYALÁZAT!

Tehát: előbb jöjjön a teljesítmény, és csak aztán a stadionok! Addig pedig költsék a pénzt minden más hasznos dologra!

Vujity Tvrtko

Hajrá, Magyarok!

Hirdetés
forrás: Vuhity Tvrtko hivatalos oldala