Visszaszámolt, majd ugrott. Az Árkád tetejéről vetette magát a mélybe

Hatalmas üvöltéssel, telefonjával a kezében vetette le magát a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetejéről egy húsz év körüli fiatal. A becsapódástól szinte minden csontja eltörött, a szemtanúk tartották benne a lelket.


Hirdetés
Tragikus jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik a Sugár és az Árkád bevásárlóközpontot összekötő hídon közlekedtek szerda délután. Egy fiatal fiú ugyanis a parkolóház tetejéről váratlanul a mélybe vetette magát.

 A húsz év körüli fiú az Árkád legfelső parkolószintjéről vetette magát a mélybe
– Éppen ebéd után sétáltunk a lányommal a hídon, amikor valami szokatlanra lettünk figyelmesek. A srác ott állt a peremen, telefonált, majd visszaszámolt, és egy hatalmas ordítást követően leugrott. Először azt hittük, hogy egy kaszkadőrmutatványba csöppentünk, aztán jött a szomorú valóság. Gumiszőnyeg helyett a kőkemény betonba csapódott – emlékezett vissza a Borsnak a neve elhallgatását kérő szemtanú. Az asszony és egy másik szemtanú, Zoltán szaladt oda elsőként a mozdulatlanul fekvő fiúhoz.

Hirdetés


– Amikor odaértünk, nem volt magánál, de még lélegzett. A fejét fogva beszéltem hozzá. Felfoghatatlan ez az egész, a jól szituált fiú arcszeszének az illatát órákkal a tragédia után is éreztem a kezemen – tette hozzá elcsukló hangon a nő, aki a tragédia óta nem tud aludni.

A Borsnak sikerült elérni a másik szemtanút is, aki saját hasonló korú gyermekét látta a szerencsétlen fiúban.

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a fiatalembert
– Odafutva végigtapogattam a végtagjait: darabokban voltak a csontjai. Néhányan újra akarták éleszteni, de nem engedtem. Egy vétlen mozdulat is végzetes lett volna számára. Mire a mentők kiérkeztek, már kezdett magához térni, de amikor hörgött, ömlött a vér a szájából – mondta lapunknak megtörten Zoltán.

Megkeresésünkre az Országos Mentőszolgálat elmondta, hogy egy rohamkocsival érkeztek a helyszínre, majd az ellátás után a fiút súlyos, élet­veszélyes állapotban szállították kórházba. A rendőrség egyébként nem indított eljárást az ügyben, mivel az idegenkezűséget és bűncselekményt kizárták.

Hirdetés