A fegyvertelen Brit katonákat körbe vette 30 dzsihádista. Szinte biztos volt a halál, de csoda történt


Durva harapófogóba kerültek a brit Királyi Haditengerészet (Royal Navy) különleges egységének katonái az iraki Moszulnál, miután kb. 50 iszlamista harcos bekerítette őket – írja a LAD Bible. Miután a brit katonák kilőtték a táraikat, késekkel és puszta kézzel harcoltak a túlerőben lévő ellenség ellen.


Hirdetés
A katonák 10 darab lőszerrel a tárak teljes kiürülése után jutottak arra, hogy még csak 20 ISIS-milicistát lőttek agyon, miközben egy kis folyómederben ragadtak. Végül gyakorlatilag arról kellett döntést hozniuk, milyen halálnemet választanak: hagyják elfogni magukat és akkor valószínűleg megkínozzák, majd lefejezik őket, vagy kirontanak és mint a régi mezopotámiai háborúkban közelharcban esnek el.

Elköszöntek egymástól, majd nekirontottak az ellenségnek. Öt perc alatt 12 iszlamistát öltek meg, a többiek pedig megfutamodtak. Egy brit katona se halt meg, csupán megsérültek.


Hirdetés
Nem ez az első ilyen eset a közel-keleti hadszíntéren. 2015-ben egy másik brit a légierőtől hat Iszlám Állam-tagot sebzett halálra Szíriában. Akkor egy titkosügynököt kellett a csapatának átcsempészni az iraki-szír határon, de mintegy 30 dzsihadista rajtuk ütött.

Hirdetés